Forrás: anmbph from Getty Images
Fehér káposzta palacsinta
Erre a receptre még fiatalkoromból emlékszem, azokból az időkből, amikor nagymamám mindent megtett, hogy változatossá tegye az étlapunkat. Ezek a palacsinták rendkívül ropogósak és laktatóak, és gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Ajánlom őket uzsonnára vagy egy vacsora gazdagítására egy eredeti kiegészítéssel, amely a vegetáriánusoknak és a hagyományos lengyel konyha kedvelőinek egyaránt tetszeni fog.
Hozzávalók
- 1 pcs Egy kis fej fehér káposzta
- 2 pcs Tojás
- 100 g búzaliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- Sütőolaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a káposztát, majd vékony csíkokra vágjuk. Itt fontos, hogy a csíkok ne legyenek túl vastagok - ettől függ a palacsinta állaga.
Forraljuk fel a vizet egy nagy fazékban, adjuk hozzá a felaprított káposztát, és főzzük puhára (kb. 15 perc). Villával ellenőrizze a káposzta puhaságát, puhának kell lennie, de nem szabad túlfőznie.
Ezután a káposztát lecsepegtetjük és lehűtjük.
Egy tálban keverjük össze a káposztát, a tojást, a lisztet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
Ne féljen feldobni a tésztát. Én személy szerint egy kicsit több borsot adok hozzá, hogy fokozzam a káposzta ízét.
Egy nagy fazékban, közepes lángon melegítsük fel az olajat. Amikor az olaj megfelelő hőmérsékletű (ezt úgy ellenőrizheti, hogy egy kenyérdarabot beletesz az olajba - ha azonnal sülni kezd, akkor az olaj megfelelő hőmérsékletű), kanalazzon bele adagokat a tésztából, és süsse mindkét oldalát aranyszínűre.
Figyelje az olaj hőmérsékletét. Ha túl forró, a palacsinta kívülről gyorsan megég, belülről pedig nyers lesz.
A kisült palacsintákat helyezze papírtörlőre, hogy megszabaduljon a felesleges zsírtól.
Tálaljuk a palacsintát melegen. Különösen jó íze van tejföllel vagy tejföllel. Jó étvágyat!