HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UazLv1GWSobJcBgVyjv8/d7b20407f88164ba15bb9cc17551be.png)
Forrás: brazzo via GettyImages
Fehérboros mártás halakkal vagy tenger gyümölcseivel
Ez a fehérboros mártás egy kifinomult extra, amely tökéletesen illik halakhoz, tenger gyümölcseihez és fehér húsokhoz. Könnyen elkészíthető, és minden ételnek eleganciát és ízt kölcsönöz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 ml fehérbor
- 2 finom Apróra vágott mogyoróhagyma
- 200 ml Krém
- 2 Tablespoon vaj
- só és bors
- 1 Teáskanál citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A fehérboros mártás receptjéhez olvaszd meg a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és pároljuk puhára.
2. Lépés
Öntse a fehérbort a serpenyőbe, és növelje a hőfokot, hogy felforrjon.
3. Lépés
Csökkentse a hőfokot, és párolja 10 percig, amíg a bor körülbelül a felére csökken.
4. Lépés
Adjuk hozzá a tejszínt, és addig keverjük, amíg a mártás sűrűsödni nem kezd.
5. Lépés
A fehérboros mártást sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tálalja a fehérboros mártást forrón a választott ételre.