HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Fehércsokis epertorta

Itt az eperszezon, szóval készítsétek el tiis ezt a nagyon epres-fehércsokis tortát!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A kekszes alaphoz

  • 100 g zabkeksz Hozzáadott
  • 100 g Mandula Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott

Az epres réteghez

  • 300 g Eper Hozzáadott
  • 50 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 citromból nyert citromlé Hozzáadott
  • 2 ks lapzselatin Hozzáadott

A fehércsokis réteghez

  • 112 dl kókusztej Hozzáadott
  • 1 ks lapzselatin Hozzáadott
  • 100 g fehér csokoládé Hozzáadott

A díszítéshez

  • 50 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A mandulát egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a zabkeksszel együtt ledaráljuk. Majd egy tálban az olvasztott vajjal együtt jól elkeverjük, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. Tegyük pihenni a fagyasztóba, amíg a krémet készítjük.

2. Lépés

A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Az epreket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban a cukorral és citromlével együtt felforraljuk. Egy botmixerrel segítségével pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon feloldunk 2 darab lapzselatint az epres pürében. Lehűtjük, és a kekszes alapra öntjük. Hűtőben pihentetjük, míg megdermed.

3. Lépés

A fehércsokis réteghez a kókusztejet egy kis lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a maradék lapzselatint, és elkeverjük. Levesszük a tűzről, és mehet bele az apró kockákra vágott fehércsoki. Alaposan elkeverjük, majd lehűtjük. Ha megdermedt az epres réteg, óvatosan ráöntjük, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.

4. Lépés

Megtisztított friss eperrel tetszés szerint díszítjük a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új