Forrás: Youtube
Fehércsokis epertorta
Itt az eperszezon, szóval készítsétek el tiis ezt a nagyon epres-fehércsokis tortát!
Hozzávalók
A kekszes alaphoz
- 100 g zabkeksz
- 100 g Mandula
- 80 g vaj
Az epres réteghez
- 300 g Eper
- 50 g barna cukor
- 1 citromból nyert citromlé
- 2 ks lapzselatin
A fehércsokis réteghez
- 11⁄2 dl kókusztej
- 1 ks lapzselatin
- 100 g fehér csokoládé
A díszítéshez
- 50 g Eper
Eljárás
A mandulát egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a zabkeksszel együtt ledaráljuk. Majd egy tálban az olvasztott vajjal együtt jól elkeverjük, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. Tegyük pihenni a fagyasztóba, amíg a krémet készítjük.
A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Az epreket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban a cukorral és citromlével együtt felforraljuk. Egy botmixerrel segítségével pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon feloldunk 2 darab lapzselatint az epres pürében. Lehűtjük, és a kekszes alapra öntjük. Hűtőben pihentetjük, míg megdermed.
A fehércsokis réteghez a kókusztejet egy kis lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a maradék lapzselatint, és elkeverjük. Levesszük a tűzről, és mehet bele az apró kockákra vágott fehércsoki. Alaposan elkeverjük, majd lehűtjük. Ha megdermedt az epres réteg, óvatosan ráöntjük, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
Megtisztított friss eperrel tetszés szerint díszítjük a tortát.