HIRDETŐ
Fejtett babfőzelék
A főzelékek jellegzetes tulajdonságai közé tartozik, hogy laktatóak, egészségesek és olcsó, könnyen hozzáférhető alapanyagokból készülnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg fejtett bab
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 dl tejföl
- 2 dl víz
- só
- friss petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Tisztítsuk meg a zöldbabot, vágjuk félbe, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy serpenyőbe az olajon pároljuk üvegesre.
2. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet és a pirospaprikát, gyorsan keverjük össze, hogy ne égjen oda.
3. Lépés
Öntsük hozzá a vizet, adjunk hozzá sót ízlés szerint, majd fedjük le a serpenyőt és főzzük körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a bab megpuhul.
4. Lépés
Ha a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük össze. Ha szükséges, hígítsuk tovább vízzel.
5. Lépés
Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.