HIRDETŐ

Fejtett babfőzelék

A főzelékek jellegzetes tulajdonságai közé tartozik, hogy laktatóak, egészségesek és olcsó, könnyen hozzáférhető alapanyagokból készülnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg fejtett bab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a zöldbabot, vágjuk félbe, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy serpenyőbe az olajon pároljuk üvegesre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet és a pirospaprikát, gyorsan keverjük össze, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Öntsük hozzá a vizet, adjunk hozzá sót ízlés szerint, majd fedjük le a serpenyőt és főzzük körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a bab megpuhul.

4. Lépés

Ha a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük össze. Ha szükséges, hígítsuk tovább vízzel.

5. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új