Forrás: Milica Stanic via Getty Images
"Fekete káposzta" (kelkáposzta) kabátburgonyával recept
Könnyen elkészíthető és egészséges étel, amely a hideg évszakban különösen jólesik kiadós ízeivel.A fekete káposzta nagyon hasonlít a kelkáposztához. Imádom a fekete káposzta földes ízének és a sült krumpli egyszerű kísérőjének kombinációját. Finom, tápláló, egészséges és mindenekelőtt könnyen elkészíthető a családi ebédasztalra.
Hozzávalók
- 1 kg Fekete káposzta vagy zöldkáposzta
- 800 g Burgonya
- 2 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 Tablespoon olívaolaj
- só és bors
- Szerecsendió (opcionális)
Eljárás
A fekete vagy kelkáposzta recept újrateremtéseA burgonyával kezdje, mivel az tart a legtovább. Mossuk meg alaposan a burgonyát, és főzzük meg egy nagy fazék sós vízben. Fontos, hogy ne hámozzuk meg a burgonyát, mert elveszti az ízét. Körülbelül 20-25 percig tart, amíg megfőnek.
Amíg a burgonya fő, elkészítheti a fekete káposztát. Alaposan meg kell mosni, különösen, ha közvetlenül a kertből származik. Javaslom, hogy távolítsuk el a szárát, és vágjuk fel a káposztát nagyobb darabokra.
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát.
Amint a hagyma áttetsző, adjuk hozzá a fekete káposztát. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval, ha szükséges. Ha a káposzta nem ül egyenletesen a serpenyőben, várjon egy pillanatot, amíg összeesik, majd hozzáadhatja a maradék káposztát.
Hagyjuk a káposztát 15-20 percig párolódni. Időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen főjön.
A burgonya akkor kész, ha késsel könnyen átszúrható. Öntse le a vizet, és hagyja, hogy a burgonya rövid ideig gőzölögjön.
Tálalja a fekete káposztát vagy kelkáposztát és a burgonyát együtt. Élvezze ezt a kiadós ételt és annak egyszerű, de finom ízét. Az egész család jóllakik és örülni fog ennek a házias ételnek.