HIRDETŐ

Félbarna kenyér

A félbarna kenyér, amely magas rosttartalommal rendelkezik, ideális választás azok számára, aki próbálnak egészségesen étkezni. A készítése sem bonyolult, csak türelem kell hozzá, hiszen a kelt tészta emelkedési ideje kicsit eltarthat. Ez a félbarna kenyér kiváló reggelire, szendvicsek készítésére, vagy egyszerűen csak vajjal, lekvárral történő élvezetére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg félbarna kenyérliszt Hozzáadott
  • 6 dkg élesztő Hozzáadott
  • 6 dl langyos víz Hozzáadott
  • 6 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 3 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban tegyük a lisztet, közepébe mélyedést formázva.

2. Lépés

A langyos vízben futtassuk fel az élesztőt egy csepp cukor hozzáadásával.

3. Lépés

Az előkészített mélyedésbe hintsük a sót, majd öntsük bele a feloldott élesztőt és az olajat is.

4. Lépés

Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. Ha a tészta túl képlékeny, szórjunk még hozzá lisztet, ha túl száraz, adjunk hozzá még egy kicsitől langyos vizet.

5. Lépés

Letakarva hagyjuk a tésztát minimum 1,5-2 órát kelni, amíg a duplájára nem dagad.

6. Lépés

Ha a tészta megkelt, formázzuk meg a kenyeret és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. Lépés

Letakarva hagyjuk még 30 percig kelni, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 35-45 percig, amíg a kenyér szép aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek