HIRDETŐ

Félbarna kenyér

A félbarna kenyér, amely magas rosttartalommal rendelkezik, ideális választás azok számára, aki próbálnak egészségesen étkezni. A készítése sem bonyolult, csak türelem kell hozzá, hiszen a kelt tészta emelkedési ideje kicsit eltarthat. Ez a félbarna kenyér kiváló reggelire, szendvicsek készítésére, vagy egyszerűen csak vajjal, lekvárral történő élvezetére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg félbarna kenyérliszt Hozzáadott
  • 6 dkg élesztő Hozzáadott
  • 6 dl langyos víz Hozzáadott
  • 6 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 3 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban tegyük a lisztet, közepébe mélyedést formázva.

2. Lépés

A langyos vízben futtassuk fel az élesztőt egy csepp cukor hozzáadásával.

3. Lépés

Az előkészített mélyedésbe hintsük a sót, majd öntsük bele a feloldott élesztőt és az olajat is.

4. Lépés

Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. Ha a tészta túl képlékeny, szórjunk még hozzá lisztet, ha túl száraz, adjunk hozzá még egy kicsitől langyos vizet.

5. Lépés

Letakarva hagyjuk a tésztát minimum 1,5-2 órát kelni, amíg a duplájára nem dagad.

6. Lépés

Ha a tészta megkelt, formázzuk meg a kenyeret és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. Lépés

Letakarva hagyjuk még 30 percig kelni, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 35-45 percig, amíg a kenyér szép aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új