HIRDETŐ

Forrás: facebook: Szafi Reform-Free-Life termékek, életmód, receptek

Ferdinánd tekercs az osztrák-magyar monarchiából

A Ferdinánd tekercs egy hagyományos sütemény, mely az osztrák-magyar monarchiából származik. A töltelékét fahéjjal ízesített dió adja, ami kiváló harmóniában áll a puha, kelt tészta ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Tészta:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 dl rum Hozzáadott

Szóráshoz:

  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást és a langyos vajat.

2. Lépés

Az élesztőt is hozzáöntjük a tésztához, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

A kész tésztát letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, vagy amíg a tészta megkétszereződik.

4. Lépés

A töltelékhez összekeverjük a darált diót, a cukrot, a fahéjat és a rumot.

5. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjük a diós töltelékkel.

6. Lépés

A tésztát feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

7. Lépés

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

8. Lépés

A kész Ferdinánd tekercseket porcukorral megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek