HIRDETŐ

Forrás: facebook: Szafi Reform-Free-Life termékek, életmód, receptek

Ferdinánd tekercs az osztrák-magyar monarchiából

A Ferdinánd tekercs egy hagyományos sütemény, mely az osztrák-magyar monarchiából származik. A töltelékét fahéjjal ízesített dió adja, ami kiváló harmóniában áll a puha, kelt tészta ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Tészta:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 dl rum Hozzáadott

Szóráshoz:

  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást és a langyos vajat.

2. Lépés

Az élesztőt is hozzáöntjük a tésztához, majd jól összegyúrjuk.

3. Lépés

A kész tésztát letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, vagy amíg a tészta megkétszereződik.

4. Lépés

A töltelékhez összekeverjük a darált diót, a cukrot, a fahéjat és a rumot.

5. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjük a diós töltelékkel.

6. Lépés

A tésztát feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

7. Lépés

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

8. Lépés

A kész Ferdinánd tekercseket porcukorral megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új