Forrás: facebook: Pajta Street Food
Finom és ropogós Rántott csirkemell
Ha betartjátok a lenti utasításokat, garantáltan finom és ropogós lesz a csirke hús. Fontos a jó minőségű alapanyagok beszerzése és az alapos előkészítés, ezekkel már félig nyert ügye van az embernek. Viszlát a következő receptig.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 4 tojás
- 12 evőkanál zsemlemorzsa
- 8 evőkanál liszt
- só
- bors
- étolaj a sütéshez
Eljárás
Kezdd a csirkemellek felkészítésével. Minden csirkemellet válassz ketté, így 8 szeletet kapsz. Én így szoktam csinálni, mert így gyorsabban és egyenletesebben sülnek a hússzeletek.
A csirkemelleket könnyedén sózd és borsozd, majd tedd félre őket.
Mielőtt belekezdenél a panírozásba, először melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kezdd el a panírozást a lisztben való forgatással. Vedd figyelembe, hogy a vékonyabb húsrészleteket kevesebbet kell sütni, hogy ne száradjanak ki.
A következő lépés a tojásban való forgatás. Fontos, hogy a szeleteket egyesével forgasd meg, hogy mindenhol megfelelően fedje a tojás.
A tojás után jön a zsemlemorzsa, amibe beleforgatod a húst. Fontos lépés, hogy kétszer forgasd meg a húst a zsemlemorzsában. Nagyon finom ropogós lesz tőle, én ezt a technikát használom az összes panírozott húsnál.
A panírozott csirkemelleket helyezd egy tepsibe, amelyet előzőleg kiolajoztam. Én mindig papírtörlővel dörzsölöm be az olajat, így lesz egyenletesen elosztva. Ezt követően addig süsd őket, míg aranybarna színt nem kapnak. Fontos, hogy a hús ne égjen oda, ezért az első 15-20 perc után mindig ellenőrizd.
Ha a csirkemellből kisütötted a vért, már majdnem kész is. A végső eredmény egy ropogós, aranybarna rántott csirkemell lesz.