Finom és tápláló lencseleves fűszerekkel
"Ez a finom és tápláló lencseleves fűszerekkel tele van ízzel és illattal. A lencse gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, ami segít megtartani a jó egészséget és a jóllakottságot.
Hozzávalók
- 1 Csésze lencse megtisztítva és megmostva
- 1 közepes méretű vöröshagymaapróra vágva
- 2 gerezd fokhagymafinomra vágva
- 1 közepes méretű zeller kockázva
- 1 közepes méretű sárgarépa kockázva
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 teáskanál só
- 3 Csésze víz
- 1⁄4 Csésze friss koriander apróra vágva opcionális
Eljárás
A lencseleves elkészítéséhez először is melegítsük fel az olajat egy nagyméretű fazékban. Adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát és a fűszereket. Süsd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Adjuk hozzá a lencset és a vizet. Hozzáadhatunk több vizet, ha szükséges, hogy a lencse teljesen eltakarja.
Fedjük le a fazekat és főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a lencse megpuhul, kb. 25-30 perc.
A lencseleves kész, ha a lencse olyan állagú, mint a püré. Ha szükséges, hogy tovább főzzük, hogy a lencse megpuhuljon.
Tálalás előtt apróra vágott korianderrel díszítve tálalhatjuk.