Forrás: Pixabay
Finom gyümölcsös Almapüré
A finom, gyümölcsös ízű almapüré igazi régi kedvenc, ami az egész család számára ideális választás lehet. A hagyományos főzési mód eltér kissé a modern gasztronómiai trendektől, mivel a házi almapüré receptje jellemzően cukrot is tartalmaz, ami természetesen elhagyható. Az elkészítése egyszerű, és viszonylag gyorsan elkészül.
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 50 g cukor
- fél citrom leve
- fahéj ízlés szerint
Eljárás
Az almákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk, majd belerakjuk a fazékba.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd közepes lángon főzzük, míg az almák meg nem puhulnak.
Amikor az almák már kellően megpuhultak, botmixerrel pürésítjük őket.
Hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.
Tálcára öntjük, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hűtőbe tesszük.
Fogyasztható önmagában vagy piskótával, tejjel, tejszínnel.