HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Finom házi karácsonyi mályvacukor

Nem csak elkészíteni szórakoztató ezeket a karácsonyi mályvacukrokat, de könnyű és pelyhes textúrájuk egy leheletnyi mentával vagy fahéjjal kombinálva biztosan örömet fog okozni az ünnepi szezonban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 3 csomagok ízesítetlen zselatin Hozzáadott
  • 112 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csésze Könnyű kukoricaszirup Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • Porcukor, a porozáshoz Hozzáadott
  • Piros vagy zöld ételfesték (opcionális) Hozzáadott
  • Menta- vagy fahéjkivonat (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

135 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy 9x13 hüvelykes tepsit bevonunk tapadásmentes sütőspray-vel. Porcukorral bőségesen szórjuk meg, és tegyük félre - nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos ez a kezdeti lépés, mivel ez biztosítja, hogy a mályvacukor nem ragad le, ha már megdermedt!

2. Lépés

Keverje össze a zselatint és 1/2 csésze hideg vizet egy nagy keverőtálban, és tegye félre. Egy kis lábasban keverjük össze a kristálycukrot, a kukoricaszirupot, a sót és egy másik 1/2 csésze vizet. Most egy tipp a tapasztalataimból - ügyeljen arra, hogy ezt közepes lángon főzze, amíg a cukor feloldódik, mivel sima keveréket szeretne elérni. Ezután emelje a hőfokot magasra, és főzze addig, amíg a szirup eléri a 240 fokot egy cukorkahőmérőn, körülbelül 8-10 percig.

3. Lépés

Öntse a forró cukorszirupot a zselatinos keverékhez, és keverje addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Elektromos habverővel vagy botmixerrel addig verjük ezt a keveréket, amíg majdnem megháromszorozódik és rendkívül sűrűvé válik - körülbelül 10-15 percig. A vaníliakivonatot a verés utolsó percében adjuk hozzá. Az ünnepi hangulat érdekében bátran adjunk hozzá néhány csepp ételfestéket vagy egy csipet menta- vagy fahéjkivonatot.

4. Lépés

Öntse a felvert mályvacukros keveréket az előkészített formába, és simítsa el a tetejét egy spatulával. A tetejét még több porcukorral szórjuk meg, és ezt fontos észben tartani - hagyjuk a pillecukrot fedetlenül legalább 4-6 órán át állni, hogy megdermedjen.

5. Lépés

Ha a mályvacukor megdermedt, fordítsa ki egy vágódeszkára, és vágja négyzetekre egy porcukorral meghintett pizzavágóval. Tárolja légmentesen záródó edényben, és ne feledje, hogy a legjobb íz és állag érdekében 2-3 héten belül fogyassza el.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új