HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom házi mézes mustáros mártogatós mártás

Soha nem felejtem el, amikor először készítettem ezt a mézes-mustáros mártást; a családi összejöveteleken azonnal sikert aratott. Azóta az édes és a fanyar ízek kivételes keveréke miatt a konyhám alapdarabjává vált. Imádni fogja, milyen gyorsan összeáll ez a mártás, és milyen sokoldalúan felhasználható. Igyunk arra, hogy egy kis mártással gazdagítsuk az életünket!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 12 csésze méz Hozzáadott
  • 12 csésze Majonéz Hozzáadott
  • 14 csésze Dijoni mustár Hozzáadott
  • 14 csésze Sárga mustár Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fehér desztillált ecet Hozzáadott
  • 14 teáskanál Cayenne bors (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Keressen egy közepes méretű tálat, amelyben kényelmesen elfér az összes hozzávaló. Úgy tapasztaltam, hogy egy üvegtál használata megőrzi az ízek integritását.

2. Lépés

Adjunk hozzá 1/2 csésze mézet a tálba. A legjobb ízt a tiszta, bio méz adja, de bármilyen méz megfelel.

3. Lépés

Adjunk 1/2 csésze majonézt a mézhez, és keverjük össze, amíg jól el nem keveredik. Higgye el, ez a szokatlan kombináció csodákra képes.

4. Lépés

Most adjunk hozzá 1/4 csésze dijoni és sárga mustárt a keverékhez. A két különböző mustár fantasztikus textúrát ad a mártásnak, miközben kiegyensúlyozza a méz édességét.

5. Lépés

Adjon hozzá 1 evőkanál fehér desztillált ecetet. Ez váratlanul csípőssé teszi a mártást, és kiegyensúlyozza az édes és krémes összetevőket.

6. Lépés

Azok, akik szeretik a csípős ízeket, adjanak hozzá 1/4 teáskanál Cayenne-borsot. Ez nem kötelező, de a hozzáadott csípősség csodákat tesz az ízkomplexummal.

7. Lépés

Miután minden hozzávalót hozzáadtunk, alaposan keverjük össze, amíg a mártás sima nem lesz. Legyen türelmes; a tökéletes állag és íz elérése érdekében a megfelelő keverés a kulcs.

8. Lépés

Tálalás előtt legalább egy órán át hagyjuk a hűtőszekrényben hűlni a mártást. A hűtési folyamat lehetővé teszi, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új