Forrás: Pixabay
Finom házi mézes mustáros mártogatós mártás
Soha nem felejtem el, amikor először készítettem ezt a mézes-mustáros mártást; a családi összejöveteleken azonnal sikert aratott. Azóta az édes és a fanyar ízek kivételes keveréke miatt a konyhám alapdarabjává vált. Imádni fogja, milyen gyorsan összeáll ez a mártás, és milyen sokoldalúan felhasználható. Igyunk arra, hogy egy kis mártással gazdagítsuk az életünket!
Hozzávalók
- 1⁄2 csésze méz
- 1⁄2 csésze Majonéz
- 1⁄4 csésze Dijoni mustár
- 1⁄4 csésze Sárga mustár
- 1 evőkanál Fehér desztillált ecet
- 1⁄4 teáskanál Cayenne bors (opcionális)
Eljárás
Keressen egy közepes méretű tálat, amelyben kényelmesen elfér az összes hozzávaló. Úgy tapasztaltam, hogy egy üvegtál használata megőrzi az ízek integritását.
Adjunk hozzá 1/2 csésze mézet a tálba. A legjobb ízt a tiszta, bio méz adja, de bármilyen méz megfelel.
Adjunk 1/2 csésze majonézt a mézhez, és keverjük össze, amíg jól el nem keveredik. Higgye el, ez a szokatlan kombináció csodákra képes.
Most adjunk hozzá 1/4 csésze dijoni és sárga mustárt a keverékhez. A két különböző mustár fantasztikus textúrát ad a mártásnak, miközben kiegyensúlyozza a méz édességét.
Adjon hozzá 1 evőkanál fehér desztillált ecetet. Ez váratlanul csípőssé teszi a mártást, és kiegyensúlyozza az édes és krémes összetevőket.
Azok, akik szeretik a csípős ízeket, adjanak hozzá 1/4 teáskanál Cayenne-borsot. Ez nem kötelező, de a hozzáadott csípősség csodákat tesz az ízkomplexummal.
Miután minden hozzávalót hozzáadtunk, alaposan keverjük össze, amíg a mártás sima nem lesz. Legyen türelmes; a tökéletes állag és íz elérése érdekében a megfelelő keverés a kulcs.
Tálalás előtt legalább egy órán át hagyjuk a hűtőszekrényben hűlni a mártást. A hűtési folyamat lehetővé teszi, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.