Finom lédús fasírt
Kiváló és nagyon egyszerű ebéd az egész családnak😍 Így GARANTÁLTAN lédús és ízletes húsgombóccokat kapsz! Anyámtól tanultam, és ha Fasírt, akkor csak így.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg darált marhahús zsírosabb
- 4 Slice régi zsemle vagy kifli
- 1 hagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tojás
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 2 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt fekete bors
- só
- Chili pehely ízlés szerint
Szükségünk van még
- zsemlemorzsa
- olaj
Eljárás
Keverjük össze a darált húst, a durvára reszelt hagymát, a finomra reszelt fokhagymát, a tojást, a sót és a többi fűszert. Kifacsart kenyeret is adunk a fasírthoz, amit előzetesen vízbe áztattunk. Régi, már keményeb kenyeret használunk, de legjobb a kifli vagy zsemle. A víz kb 3/4-ét kinyomkodjuk a tésztából, nem szabad teljesen kinyomkodni.
A kész masszából nagyobb húsgombócokat formálunk, amiket aztán zsemlemorzsába vonunk. Végül a fasírtot olajon mindkét oldalukon megsütjük.
Én krumplipürét készítettem hozzá, mert a gyerekek azt szeretik. Persze mindenki olyan köretet csinál ami neki ízlik🙂 Jó étvágyat kívánok!!!
Sok finom és érdekes receptet tőlem találsz a Blogomon is cesminazuenal.blogspot.com