HIRDETŐ
Finom lédús fasírt

Finom lédús fasírt

Kiváló és nagyon egyszerű ebéd az egész családnak😍 Így GARANTÁLTAN lédús és ízletes húsgombóccokat kapsz! Anyámtól tanultam, és ha Fasírt, akkor csak így.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Hozzávalók

  • 1 kg darált marhahús zsírosabb Hozzáadott
  • 4 Slice régi zsemle vagy kifli Hozzáadott
  • 1 hagyma reszelve Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 2 kk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 kk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Chili pehely ízlés szerint Hozzáadott

Szükségünk van még

  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst, a durvára reszelt hagymát, a finomra reszelt fokhagymát, a tojást, a sót és a többi fűszert. Kifacsart kenyeret is adunk a fasírthoz, amit előzetesen vízbe áztattunk. Régi, már keményeb kenyeret használunk, de legjobb a kifli vagy zsemle. A víz kb 3/4-ét kinyomkodjuk a tésztából, nem szabad teljesen kinyomkodni.

2. Lépés

A kész masszából nagyobb húsgombócokat formálunk, amiket aztán zsemlemorzsába vonunk. Végül a fasírtot olajon mindkét oldalukon megsütjük.

Finom lédús fasírt - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Én krumplipürét készítettem hozzá, mert a gyerekek azt szeretik. Persze mindenki olyan köretet csinál ami neki ízlik🙂 Jó étvágyat kívánok!!!

Finom lédús fasírt - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Sok finom és érdekes receptet tőlem találsz a Blogomon is cesminazuenal.blogspot.com

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új