Finom puha fahéjas kalács
A friss kelt tészta a gyengém, pláne, ha fahéjas ma ezt a csodás kalácsot hoztam nektek, ízben és illatban is igazi őszi édesség.
Hozzávalók
Tészta:
- 55 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 ks tojás
- 21⁄2 dl tej
- 1 cs instant élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 4 tk őrölt fahéj
Eljárás
A tejbe tegyünk egy teáskanél cukrot, majd melegítsük langyosra és öntsük hozzá az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Forrás: youtube
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat és a citrom reszelt héját. Végül a felfuttatot élesztőt is keverjük hozzá.
Forrás: youtube
Gyúrjunk belőle tésztát, majd lefedve meleg helyen kb. egy órát kelesszük.
Forrás: youtube
Ha megkelt, nyújtsuk ki egy téglalappá, és kenjük meg olvasztott vajjal.
Forrás: youtube
Ezután pedig megszórjuk fahéjas cukorral, úgy, hogy indenhova jusson.
Forrás: youtube
Egy pizzavágóval vágjuk fel 4 egyenlő csíkra a tésztát, a csíkokat helyezzük egymásra.
Forrás: youtube
Ezután vágjuk 8 egyenlő részre a tésztát, és készítsük elő a sütőpapírral bélelt sütőformát.
Forrás: youtube
A felvágott tésztaszeleteket felállítva helyezzük a sütőformába. Ha kész, fedjük le folpackkal és kelesszük egy fél órát.
Forrás: youtube
Ha megkelt a kalácsunk akkor 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: youtube