HIRDETŐ

Finom ribizlilekvár

A ribizlilekvár egy finom és egyszerűen elkészíthető ízletes édesség, mely az egész család számára megfelelő. Többféle módon és bárhol használható, mint például palacsintákra, azonban lekvárnak használva kiemelkedő ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 kg ribizli Hozzáadott
  • 112 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan a ribizlit, szedd le róla a szárat.

2. Lépés

Tegyél egy nagy lábasba a ribizlit, a cukrot és a citromot (amit megmostál, hámozatlanul vágtál ketté). Kezdd el a közepes lángon főzni, és amikor felforrt, csökkentsd a hőfokot alacsonyra.

3. Lépés

Kevergesd óvatosan a keveréket, így a cukor feloldódik, majd hagyd, hogy az egész legalább egy órán át főjjön.

4. Lépés

Amikor szép sűrűvé vált a lekvár, vedd le a tűzről, majd távolítsd el a citromot.

5. Lépés

Töltsd a meleg lekvárt sterilizált üvegekbe, majd zárd le őket és fordítsd meg egy fél órára, hogy a lekvár szépen eloszoljon bennük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új