Finom ribizlilekvár
A ribizlilekvár egy finom és egyszerűen elkészíthető ízletes édesség, mely az egész család számára megfelelő. Többféle módon és bárhol használható, mint például palacsintákra, azonban lekvárnak használva kiemelkedő ízélményt nyújt.
Hozzávalók
- 2 kg ribizli
- 11⁄2 kg cukor
- 1 citrom
Eljárás
Mosd meg alaposan a ribizlit, szedd le róla a szárat.
Tegyél egy nagy lábasba a ribizlit, a cukrot és a citromot (amit megmostál, hámozatlanul vágtál ketté). Kezdd el a közepes lángon főzni, és amikor felforrt, csökkentsd a hőfokot alacsonyra.
Kevergesd óvatosan a keveréket, így a cukor feloldódik, majd hagyd, hogy az egész legalább egy órán át főjjön.
Amikor szép sűrűvé vált a lekvár, vedd le a tűzről, majd távolítsd el a citromot.
Töltsd a meleg lekvárt sterilizált üvegekbe, majd zárd le őket és fordítsd meg egy fél órára, hogy a lekvár szépen eloszoljon bennük.