HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: stux

Florentin szelet

A florentin szelet finom, könnyű sütemény, amelyet friss gyümölcsökkel és tejcsokoládéval lehet készíteni. Ez a recept egyszerű és gyors, tökéletes a vasárnapi desszertekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g tejcsokoládé Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • 100 g friss gyümölcs (pl. eper, málna) Hozzáadott
  • 50 g mogyoró Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először a tésztát készítjük el: a lisztet és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sót, majd a vajat. Késsel aprítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk.

2. Lépés

A tésztát fél órára hűtőbe tesszük.

3. Lépés

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokoládéra. Hagyjuk állni 5 percig, majd keverjük össze.

4. Lépés

A gyümölcsöket megmossuk, a mogyorót apróra vágjuk.

5. Lépés

A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd ráterítjük a csokoládés krémet, a gyümölcsöket és a mogyorót.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük.

7. Lépés

Mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk, hagyjuk a süteményt kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új