Forrás: Pixabay: stux
Florentin szelet
A florentin szelet finom, könnyű sütemény, amelyet friss gyümölcsökkel és tejcsokoládéval lehet készíteni. Ez a recept egyszerű és gyors, tökéletes a vasárnapi desszertekhez.
Hozzávalók
Tészta
- 120 g liszt
- 80 g cukor
- 1 csipet só
- 60 g vaj
- 1 ks tojás
Töltelék
- 200 g tejcsokoládé
- 100 ml Tejszín
- 100 g friss gyümölcs (pl. eper, málna)
- 50 g mogyoró
Eljárás
Először a tésztát készítjük el: a lisztet és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sót, majd a vajat. Késsel aprítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk.
A tésztát fél órára hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokoládéra. Hagyjuk állni 5 percig, majd keverjük össze.
A gyümölcsöket megmossuk, a mogyorót apróra vágjuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd ráterítjük a csokoládés krémet, a gyümölcsöket és a mogyorót.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük.
Mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk, hagyjuk a süteményt kihűlni.