HIRDETŐ

Forrás: Bernilynn from Canva

Foccacia

Focaccia az egyik legegyszerűbben elkészíthető és fantasztikusan ízletes olasz kenyér. Parádésan omlós, enyhén sós, és tetszés szerint ízesíthető a tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 450 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 tasak száraz élesztő Hozzáadott
  • 3 dl langyos víz Hozzáadott
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring (vagy tetszőleges ízesítésű) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt. Adjuk hozzá a langyos vizet és 2 evőkanál olívaolajat, majd gyúrjuk össze a hozzávalókat.

2. Lépés

Ha egyenletes tésztát kaptunk, fedjük le és hagyjuk kelni 1,5 órát, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 220 Celsius fokra. Amikor az tészta megkelt, gyúrjuk át és osztva el egy olajjal megkent sütőlapra. Hagyjuk újra kelni 20 percig.

4. Lépés

Keverje össze a maradék olívaolajat zúzott fokhagymával, és ecsetelje meg vele a tészta felületét. Rozmaringgal szórjuk meg a tetejét, és óvatosan nyomkodjuk be a tésztába.

5. Lépés

Süssük kb. 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vegye ki a sütőből, ízesítse sóval és borssal, és tálalás előtt hagyja kissé kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új