HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: epicantus

Fokhagyma mártás

Nagyon szeretem a fokhagymás mártást, hisz bármely ételt feldob, és ha jól készíted el, akkor az egyszerű sült krumpli is ínycsiklandozó étellé válhat. Most megtanítom nektek, hogyan készítsetek el gyorsan és egyszerűen finom fokhagyma mártást!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük a fokhagymagerezdek belsejének kipréselésével. Én általában a kés pengéjével egy kis nyomást gyakorlok a fokhagymagerezdek tetejére, amíg meg nem reccsennek, és a belsejük könnyen ki tud préselődni. Ezt következetesen alkalmazza minden fokhagymagerezd esetében.

2. Lépés

Egy tálba öntsük a tejfölt, és adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát. Itt fontos lehet egy jó minőségű tejfölt használni, hiszen ezerrel befolyásolja a végeredményt. Összekeverünk mindent egy kanállal, míg krémes és sima állagú nem lesz.

3. Lépés

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a mártást, majd öntsünk bele egy kis olívaolajat. Az olívaolaj nagyon jól kiegészíti a fokhagymás ízt, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok, mert akkor az olajéleség dominálhat.

4. Lépés

Végül alaposan keverjük össze újra, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Amennyiben túl sűrűnek találnánk, egy kevés vizet is hozzáadhatunk.

5. Lépés

Ennyi az egész, már kész is a finom házi fokhagymamártásunk, amely remekül passzol sült húsokhoz, de akár a grillpartik elengedhetetlen kísérője is lehet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új