Forrás: King_Louie from Getty Images Signature
Fokhagymás bagett
Ízletes fokhagymás bagett ropogós héjjal és bársonyos fokhagymával töltve. Tökéletes grillezésekhez, partikhoz vagy kedvenc levesedhez vacsorára.
Hozzávalók
Torta
- 1 darab baguette
Fokhagymatöltelék
- 100 g vaj
- 4 fogak fokhagyma
- 2 teáskanál Szárított oregánó
- 1⁄2 egy csipetnyi só
Eljárás
Készíts elő egy bagettet. Vágd ferdén a bagettet, de ne vágd át teljesen. Olyannak kell lennie, mint egy harmonikának. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Készítsen fokhagymás vajat. Olvassza meg a vajat, adjon hozzá préselt fokhagymát, oregánót és sót. Keverje össze.
Töltse meg a bagettet. Egy konyhai ecset segítségével töltse meg a bagett 'zsebeit' fokhagymás vaj keverékével.
Sütés. Alufóliába csomagoljuk a bagettet és 15 percig sütjük. Ezután kibontjuk és további 5-10 percig sütjük, míg a bagett aranybarnára pirul.
Tálalja. Tálalja melegen, közvetlenül a sütés után. Jó étvágyat!