HIRDETŐ
Forrás: bhofack2 from Canva
Fokhagymás-sajtos kenőcs
Nagyszerű fokhagymás sajtkrém, amely jól illik a pékárukhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g Kemény sajt
- 2 gerezd Fokhagyma
- 100 g Vaj
- 2 evőkanál Majonéz
- 1 evőkanál Mustár
- 1 evőkanál Olívaolaj
- csipetnyi só
- Csipetnyi fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
A sajtot reszelje le egy reszelőn, és keverje össze a vajjal, amelynek szobahőmérsékletűnek kell lennie.
2. Lépés
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olívaolajat, és keverjük jól össze. Ha a keverék túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis tejet.
3. Lépés
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és adjunk hozzá majonézt.
4. Lépés
Hagyja a finom fokhagymás-sajtos kenőcsöt legalább 30 percig állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
5. Lépés
A krém készen van, és friss kenyérrel tálalható.