HIRDETŐ

Fordított almatorta

Egy olyan ellenállhatatlan, finom és illatos sütemény receptjét osztom meg veletek, amit nem lehet betelni: a fordított almatortát. Számtalan alkalommal elkészítettem már, és minden alkalommal úgy örültek neki a családtagjaim, mint aki éppen karácsonyi ajándékot bontogat. A mennyei almás ízvilág miatt téli receptnek tűnhet, de a gyümölcs frissessége miatt bármikor jól esik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 5 ks Nagy alma Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • Cukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Egy jól működő hámozógép segítségével pillanatok alatt elkészülhetünk a hámozással.

2. Lépés

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és ott helyben olvaszszuk meg a vajat. Ezt követően az almákat rendezzük a vajra. Ha a vajat a tortaformában olvasztjuk meg, a süteményünk sokkal zamatosabb, kevésbé száraz lesz.

3. Lépés

A tésztához tegyük a tojásokat egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a cukrot, a lisztet és a sütőport. Használjunk elektromos keverőt, hogy a tészta levegősebb és könnyebb legyen.

4. Lépés

A tésztát öntsük az almákra a formában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sült. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta kellően átsült-e, hogy ne maradjon nyers a közepe.

5. Lépés

Miután kivettük a tortát a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd finoman borítsuk ki egy tálra. Ne siessünk a kiborítással, nehogy széttörjön a torta!

6. Lépés

Végül csak megszórjuk a tetejét fahéjjal és porcukorral. A fahéj és az alma kombinációja igazán egyedi, csodálatos ízt kölcsönöz a süteménynek.1. Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Egy jól működő hámozógép segítségével pillanatok alatt elkészülhetünk a hámozással.

7. Lépés

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és ott helyben olvaszszuk meg a vajat. Ezt követően az almákat rendezzük a vajra. Ha a vajat a tortaformában olvasztjuk meg, a süteményünk sokkal zamatosabb, kevésbé száraz lesz.

8. Lépés

A tésztához tegyük a tojásokat egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a cukrot, a lisztet és a sütőport. Használjunk elektromos keverőt, hogy a tészta levegősebb és könnyebb legyen.

9. Lépés

A tésztát öntsük az almákra a formában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sült. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta kellően átsült-e, hogy ne maradjon nyers a közepe.

10. Lépés

Miután kivettük a tortát a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd finoman borítsuk ki egy tálra. Ne siessünk a kiborítással, nehogy széttörjön a torta!

11. Lépés

Végül csak megszórjuk a tetejét fahéjjal és porcukorral. A fahéj és az alma kombinációja igazán egyedi, csodálatos ízt kölcsönöz a süteménynek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új