Fordított almatorta
Egy olyan ellenállhatatlan, finom és illatos sütemény receptjét osztom meg veletek, amit nem lehet betelni: a fordított almatortát. Számtalan alkalommal elkészítettem már, és minden alkalommal úgy örültek neki a családtagjaim, mint aki éppen karácsonyi ajándékot bontogat. A mennyei almás ízvilág miatt téli receptnek tűnhet, de a gyümölcs frissessége miatt bármikor jól esik.
Hozzávalók
- 5 ks Nagy alma
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 4 ks tojás
- 200 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 1 teáskanál Fahéj
- Cukor a díszítéshez
Eljárás
Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Egy jól működő hámozógép segítségével pillanatok alatt elkészülhetünk a hámozással.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és ott helyben olvaszszuk meg a vajat. Ezt követően az almákat rendezzük a vajra. Ha a vajat a tortaformában olvasztjuk meg, a süteményünk sokkal zamatosabb, kevésbé száraz lesz.
A tésztához tegyük a tojásokat egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a cukrot, a lisztet és a sütőport. Használjunk elektromos keverőt, hogy a tészta levegősebb és könnyebb legyen.
A tésztát öntsük az almákra a formában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sült. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta kellően átsült-e, hogy ne maradjon nyers a közepe.
Miután kivettük a tortát a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd finoman borítsuk ki egy tálra. Ne siessünk a kiborítással, nehogy széttörjön a torta!
Végül csak megszórjuk a tetejét fahéjjal és porcukorral. A fahéj és az alma kombinációja igazán egyedi, csodálatos ízt kölcsönöz a süteménynek.1. Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Egy jól működő hámozógép segítségével pillanatok alatt elkészülhetünk a hámozással.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és ott helyben olvaszszuk meg a vajat. Ezt követően az almákat rendezzük a vajra. Ha a vajat a tortaformában olvasztjuk meg, a süteményünk sokkal zamatosabb, kevésbé száraz lesz.
A tésztához tegyük a tojásokat egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a cukrot, a lisztet és a sütőport. Használjunk elektromos keverőt, hogy a tészta levegősebb és könnyebb legyen.
A tésztát öntsük az almákra a formában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sült. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta kellően átsült-e, hogy ne maradjon nyers a közepe.
Miután kivettük a tortát a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd finoman borítsuk ki egy tálra. Ne siessünk a kiborítással, nehogy széttörjön a torta!
Végül csak megszórjuk a tetejét fahéjjal és porcukorral. A fahéj és az alma kombinációja igazán egyedi, csodálatos ízt kölcsönöz a süteménynek.