Forrás: Pixabay: adoproducciones
Forró ropogós fűszeres csirkesaláta
Ebben a receptben a hő és az íz tökéletes egyensúlyban van, a lédús grillezett csirke pedig gazdag mélységet kölcsönöz az ízvilágnak.
Hozzávalók
- 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 EL Pirospaprika pehely (ízlés szerint)
- 1⁄2 csésze fűszeres szósz
- só és fekete bors ízlés szerint
- 1 Nagy római saláta, apróra vágva
- 1 Közepes vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
- 1 Közepes uborka, kockára vágva
- 1⁄2 csésze Cseresznyeparadicsom, félbevágva
- 1 konzervek Csemegekukorica, lecsöpögtetve és leöblítve
- 1⁄2 csésze Koriander levelek
- Egy lime leve
- 1 Avokádó, szeletelve (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a csirkemellet olívaolajjal, pirospaprikapehellyel, csípős mártással, sóval és borssal fűszerezzük. Ügyeljen arra, hogy minden csirkemellet egyenletesen bevonjon, és legalább 15 percig hagyja pácolódni a hűtőszekrényben.
Amíg a csirke pácolódik, kezdje el a saláta elkészítését. Ez egy jó alkalom arra is, hogy a saláta hozzávalói szobahőmérsékletűek legyenek. Mindig úgy tapasztaltam, hogy a saláta akkor a legfinomabb, ha a hozzávalók nem túl hidegek.
Egy nagy tálban keverje össze az apróra vágott salátát, a felszeletelt hagymát, a kockára vágott uborkát, a félbevágott cseresznyeparadicsomot, a csemegekukoricát és a koriandert. Dobja össze az egészet, amíg össze nem keveredik.
A pácolt csirkét közepes lángon addig grillezzük, amíg a közepén már nem lesz rózsaszínű, körülbelül 6-7 percig oldalanként, a vastagságától függően. A hőmérő használata nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tökéletesen átsült. A cél a 165 fokos belső hőmérséklet elérése.
Ha a csirke egy kicsit kihűlt, vágja vékony csíkokra. Adja a csirkét, a lime levét és az avokádószeleteket a salátástálhoz. Dobja össze az egészet még egyszer.
A fűszeres csirkesaláta már tálalásra kész. A legjobb azonnal fogyasztani, de ha marad belőle, akkor a hűtőben megfelelően tárolva másnapra is kiváló ebéd lesz belőle. Győződjön meg róla, hogy az avokádó megfelelően le van zárva, hogy ne barnuljon meg.