HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: adoproducciones

Forró ropogós fűszeres csirkesaláta

Ebben a receptben a hő és az íz tökéletes egyensúlyban van, a lédús grillezett csirke pedig gazdag mélységet kölcsönöz az ízvilágnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL Pirospaprika pehely (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 12 csésze fűszeres szósz Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Nagy római saláta, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 1 Közepes uborka, kockára vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Cseresznyeparadicsom, félbevágva Hozzáadott
  • 1 konzervek Csemegekukorica, lecsöpögtetve és leöblítve Hozzáadott
  • 12 csésze Koriander levelek Hozzáadott
  • Egy lime leve Hozzáadott
  • 1 Avokádó, szeletelve (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a csirkemellet olívaolajjal, pirospaprikapehellyel, csípős mártással, sóval és borssal fűszerezzük. Ügyeljen arra, hogy minden csirkemellet egyenletesen bevonjon, és legalább 15 percig hagyja pácolódni a hűtőszekrényben.

2. Lépés

Amíg a csirke pácolódik, kezdje el a saláta elkészítését. Ez egy jó alkalom arra is, hogy a saláta hozzávalói szobahőmérsékletűek legyenek. Mindig úgy tapasztaltam, hogy a saláta akkor a legfinomabb, ha a hozzávalók nem túl hidegek.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze az apróra vágott salátát, a felszeletelt hagymát, a kockára vágott uborkát, a félbevágott cseresznyeparadicsomot, a csemegekukoricát és a koriandert. Dobja össze az egészet, amíg össze nem keveredik.

4. Lépés

A pácolt csirkét közepes lángon addig grillezzük, amíg a közepén már nem lesz rózsaszínű, körülbelül 6-7 percig oldalanként, a vastagságától függően. A hőmérő használata nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tökéletesen átsült. A cél a 165 fokos belső hőmérséklet elérése.

5. Lépés

Ha a csirke egy kicsit kihűlt, vágja vékony csíkokra. Adja a csirkét, a lime levét és az avokádószeleteket a salátástálhoz. Dobja össze az egészet még egyszer.

6. Lépés

A fűszeres csirkesaláta már tálalásra kész. A legjobb azonnal fogyasztani, de ha marad belőle, akkor a hűtőben megfelelően tárolva másnapra is kiváló ebéd lesz belőle. Győződjön meg róla, hogy az avokádó megfelelően le van zárva, hogy ne barnuljon meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új