Forrás: HandmadePictures from Getty Images
Főtt tojás likőr
Imádom az édes likőröket, és a karácsonyi ünnepek tökéletes alkalom az elkészítésükre.
Hozzávalók
- 8 darab tojássárgája
- 1 darab vaníliarúd
- 500 ml Teljes tej
- 200 g Cukor
- 200 ml rum
- csipetnyi só
Eljárás
Először is válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől, és tegyük egy tálba. Ezután a tojássárgáját a cukorral simára keverjük. Ezután forraljuk fel a tejet egy lábasban a vaníliarúd kikapart ágyával és egy csipet sóval.
A felforralt tejet lassan, folyamatos keverés mellett öntse a tálba a tojássárgájával és a cukorral. Ez a lépés fontos, ha nem akarjuk, hogy finom likőr helyett tojásrántotta legyen a vége.
Tegye át az egészet még egyszer a lábosba, és alacsony lángon, állandóan kevergetve melegítse körülbelül 15 percig, amíg a keverék besűrűsödik.
Hagyja a kész likőrt kihűlni (nem kell átfuttatni egy szűrőn, ha jól kikeverte). Ezután öntsük hozzá a rumot, keverjük össze, amíg össze nem áll, és töltsük üvegbe. Tálalás előtt legalább 4 órán át hűtsük a likőrt a hűtőszekrényben.