HIRDETŐ

Forrás: HandmadePictures from Getty Images

Főtt tojás likőr

Imádom az édes likőröket, és a karácsonyi ünnepek tökéletes alkalom az elkészítésükre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 8 darab tojássárgája Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott
  • 500 ml Teljes tej Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 200 ml rum Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől, és tegyük egy tálba. Ezután a tojássárgáját a cukorral simára keverjük. Ezután forraljuk fel a tejet egy lábasban a vaníliarúd kikapart ágyával és egy csipet sóval.

2. Lépés

A felforralt tejet lassan, folyamatos keverés mellett öntse a tálba a tojássárgájával és a cukorral. Ez a lépés fontos, ha nem akarjuk, hogy finom likőr helyett tojásrántotta legyen a vége.

3. Lépés

Tegye át az egészet még egyszer a lábosba, és alacsony lángon, állandóan kevergetve melegítse körülbelül 15 percig, amíg a keverék besűrűsödik.

4. Lépés

Hagyja a kész likőrt kihűlni (nem kell átfuttatni egy szűrőn, ha jól kikeverte). Ezután öntsük hozzá a rumot, keverjük össze, amíg össze nem áll, és töltsük üvegbe. Tálalás előtt legalább 4 órán át hűtsük a likőrt a hűtőszekrényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új