HIRDETŐ

Forrás: canva:pixelshot

Főzött csokikrém tortába

Ezen a hétvégén a konyhában kísérleteztem, és sikerült elkészítenem a legfinomabb csokikrém tortát, amit valaha ettem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g kakaópor Hozzáadott
  • 1 tk sütőpor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott

A csokikrémhez:

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdetnek előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Most, ha van időnk és jó a konyhafelszerelésünk, érdemes előkészíteni a sütőformát: zsírozzuk ki és tegyük bele sütőpapírt, hogy a kész sütemény ne ragadjon oda.

2. Lépés

A tésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat megverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, és az egészet összekeverjük a száraz hozzávalókkal. Mindig fontos, hogy a tésztát tökéletesen simára keverjük.

3. Lépés

A tésztát beletöltjük a sütőformába és kb. 30 percig sütjük. A tűpróbát ne felejtsük el!

4. Lépés

Közben elkészítjük a csokikrémünket. A tejszínt felmelegítjük, majd beleolvasztjuk a csokoládét. Fontos, hogy ne legyen túl forró a tejszín. Végül hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. A keveréknek simának kell lennie.

5. Lépés

A sült tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni. Ez nagyon fontos, mert a forró tésztára nem szabad a krémet kenni.

6. Lépés

Miután a tészta lehűlt, bevonjuk a csokikrémmel. Lehet díszíteni dióval, mandulával vagy akár gyümölccsel is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új