HIRDETŐ

Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés

Francia diós krémes

A francia diós krémes egy egyszerű, de nagyszerű desszert, amelyet a dió és a finom krém tökéletes kombinációja tesz ellenállhatatlanná. A puha, omlós tészta, a gazdag diós töltelék és a krémes vaníliamártás együtt egy harmonikus ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A mézes lap:

  • 400 g rétesliszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 ek méz Hozzáadott
  • 100 g margarin Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 mk szódabikarbóna Hozzáadott

A diós piskótához:

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 3 ek víz Hozzáadott
  • 50 ml étolaj Hozzáadott
  • 150 g rétesliszt Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 150 g darált dió Hozzáadott

A krémhez:

  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 700 ml tej Hozzáadott
  • 120 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g margarin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A mézeskalács hozzávalóit gyúrjuk közepesen lágy tésztává.

2. Lépés

Süssük 2 lapot 180 °C-os sütőlap hátulján kb. 7 percig.

3. Lépés

A diós piskótához a tojássárgáját 100 g porcukorral, a vízzel, az olajjal és az apróra vágott dióval habosra keverjük.

4. Lépés

A tojásfehérjét verjük fel 50 g cukorral, majd óvatosan keverjük bele a diós keveréket és a sütőporral elkevert lisztet.

5. Lépés

Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-on kb. 25 percig süssük.

6. Lépés

A pudinghoz a tojássárgáját a kristálycukorral, a tejjel és a pudingporral habosra keverjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

7. Lépés

A margarint összekeverjük a porcukorral, és amikor a pudingos krém kihűlt, összekeverjük őket.

8. Lépés

Az egyik mézeskalácsszeletet tálcára helyezzük, megkenjük a krém felével, és a tetejére diós piskótát teszünk.

9. Lépés

A tetejére kenjük a maradék krémet, és a másik mézeskalácsszelettel befedjük a tortát.

10. Lépés

Szórjuk meg a torta tetejét porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új