Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés
Francia diós krémes
A francia diós krémes egy egyszerű, de nagyszerű desszert, amelyet a dió és a finom krém tökéletes kombinációja tesz ellenállhatatlanná. A puha, omlós tészta, a gazdag diós töltelék és a krémes vaníliamártás együtt egy harmonikus ízélményt nyújt.
Hozzávalók
A mézes lap:
- 400 g rétesliszt
- 100 g porcukor
- 1 ek méz
- 100 g margarin
- 2 ks tojás
- 1 mk szódabikarbóna
A diós piskótához:
- 6 ks tojás
- 150 g porcukor
- 3 ek víz
- 50 ml étolaj
- 150 g rétesliszt
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 150 g darált dió
A krémhez:
- 3 ks tojássárgája
- 2 Csomag vaníliás pudingpor
- 100 g kristálycukor
- 700 ml tej
- 120 g porcukor
- 250 g margarin
Eljárás
A mézeskalács hozzávalóit gyúrjuk közepesen lágy tésztává.
Süssük 2 lapot 180 °C-os sütőlap hátulján kb. 7 percig.
A diós piskótához a tojássárgáját 100 g porcukorral, a vízzel, az olajjal és az apróra vágott dióval habosra keverjük.
A tojásfehérjét verjük fel 50 g cukorral, majd óvatosan keverjük bele a diós keveréket és a sütőporral elkevert lisztet.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-on kb. 25 percig süssük.
A pudinghoz a tojássárgáját a kristálycukorral, a tejjel és a pudingporral habosra keverjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A margarint összekeverjük a porcukorral, és amikor a pudingos krém kihűlt, összekeverjük őket.
Az egyik mézeskalácsszeletet tálcára helyezzük, megkenjük a krém felével, és a tetejére diós piskótát teszünk.
A tetejére kenjük a maradék krémet, és a másik mézeskalácsszelettel befedjük a tortát.
Szórjuk meg a torta tetejét porcukorral.