HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: m_krohn

Francia krumpli rakott

A francia krumpli rakott egy ízletes és tápláló étel, amely finoman ötvözi a krumplit, a sonkát és a sajtot. A hozzávalók rétegezésével olyan ételt kapunk, ami igazi francia ételeket idéz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Alap

  • 4 ks Nagy méretű krumpli Hozzáadott
  • 200 g sonka Hozzáadott
  • 200 g trappista sajt Hozzáadott

Sajtszósz

  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 2 ek búzaliszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g trappista sajt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet fehér bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: A krumplikat megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

2. Lépés

2. lépés: A sonkát kis kockákra, a sajtot pedig vékony szeletekre vágjuk.

3. Lépés

3. lépés: A hozzávalókat egymás után rétegezzük egy jénai tálba, kezdve a krumplival, majd a sonkával és végül a sajttal.

4. Lépés

4. lépés: A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjük. Apránként hozzáadjuk a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Amikor bekeveredett a tej, hozzáadjuk a sajtot, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

5. lépés: Az elkészült sajtszószt ráöntjük a krumplira, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új