HIRDETŐ
Francia Tartármártás recept kísérőnek
A tartármártás egy francia eredetű, hidegen fogyasztott, savanykás ízű mártás, amely tökéletesen passzol húsételekhez és salátákhoz egyaránt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál Mustár
- 2 evőkanál apróra vágott uborka
- 2 evőkanál apróra vágott kapribogyó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál apróra vágott hagyma
- 1 evőkanál citromlé
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 2 dl olaj
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Egy tálban öntsük össze a tojássárgáját és a mustárt. Adjuk hozzá az apróra vágott uborkát, kapribogyót, petrezselymet és hagymát. Keverjük össze alaposan.
2. Lépés
Adjuk hozzá a citromlevet, és ízesítsük sóval és fehér borssal ízlés szerint.
3. Lépés
Lassan, folyamatosan keverget öntsük hozzá az olajat, amíg a mártás sűrűsödni kezd és krémes állagú lesz.