HIRDETŐ

Francia Tartármártás recept kísérőnek

A tartármártás egy francia eredetű, hidegen fogyasztott, savanykás ízű mártás, amely tökéletesen passzol húsételekhez és salátákhoz egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • 2 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott uborka Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott kapribogyó Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • fehér bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Egy tálban öntsük össze a tojássárgáját és a mustárt. Adjuk hozzá az apróra vágott uborkát, kapribogyót, petrezselymet és hagymát. Keverjük össze alaposan.

2. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet, és ízesítsük sóval és fehér borssal ízlés szerint.

3. Lépés

Lassan, folyamatosan keverget öntsük hozzá az olajat, amíg a mártás sűrűsödni kezd és krémes állagú lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új