Forrás: Pixabay
Friss Alma télire és almabefőtt
Ez a recept nem csak melengető és ízletes, de még a téli hónapokra is tartósítja az ősz legnépszerűbb gyümölcsét, az almát. Az alma télire egy tökéletes ital, amit forrón is fogyaszthatunk, míg az almabefőtt az egész évben friss almaszeletet biztosít a süteményekhez, vagy akár önálló desszertként is fogyasztható.
Hozzávalók
Alma télire:
- 2 kg alma
- 1 Csomag fűszeres forralt bor mix
- 250 g cukor
- 5 l víz
Almabefőtt:
- 1 kg alma
- 500 g cukor
- 1 l víz
- 2 rúd Fahéj
Eljárás
Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd félbe őket, és távolítsd el a magházakat.
Készíts nagy lábosba fűszeres almás vizet a fűszer forralt bor mixből (vagy a fahéj, szegfűszeg és csillagánizs hozzáadásával), a cukorból és a vízből.
Adj hozzá az almákat, és főzd őket, amíg meg nem puhulnak, de még nem esnek szét (kb. 20-25 perc).
Szűrd le az almákat, és hagyd hűlni őket.
Töltsd a fűszeres almás vizet üvegekbe, majd rakd hozzá az almákat.
Jól zárd le az üvegeket, és hagyd hűlni.
Tárold hűvös, sötét helyen.