HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss Alma télire és almabefőtt

Ez a recept nem csak melengető és ízletes, de még a téli hónapokra is tartósítja az ősz legnépszerűbb gyümölcsét, az almát. Az alma télire egy tökéletes ital, amit forrón is fogyaszthatunk, míg az almabefőtt az egész évben friss almaszeletet biztosít a süteményekhez, vagy akár önálló desszertként is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Alma télire:

  • 2 kg alma Hozzáadott
  • 1 Csomag fűszeres forralt bor mix Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 5 l víz Hozzáadott

Almabefőtt:

  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 rúd Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd félbe őket, és távolítsd el a magházakat.

2. Lépés

Készíts nagy lábosba fűszeres almás vizet a fűszer forralt bor mixből (vagy a fahéj, szegfűszeg és csillagánizs hozzáadásával), a cukorból és a vízből.

3. Lépés

Adj hozzá az almákat, és főzd őket, amíg meg nem puhulnak, de még nem esnek szét (kb. 20-25 perc).

4. Lépés

Szűrd le az almákat, és hagyd hűlni őket.

5. Lépés

Töltsd a fűszeres almás vizet üvegekbe, majd rakd hozzá az almákat.

6. Lépés

Jól zárd le az üvegeket, és hagyd hűlni.

7. Lépés

Tárold hűvös, sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új