HIRDETŐ

Forrás: Shaiith from Canva

Friss Cékla eltevése télire

Ez a céklakonzerv elkészítése egyszerű és hagyományos módszer, ami tökéletes lehetőség, hogy az egész téli szezonban élvezhesse ezt a finom zöldséget. A céklát friss állapotban, vagy beéretlenül, a legjobb eltetni a téli hónapokra, így ez a magas vitamin és ásványi anyagtartalmú zöldség a hideg hónapokban is elérhető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 kg cékla Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
  • 12 kg cukor Hozzáadott
  • 5 ks babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1.Mosd meg alaposan a céklákat egy drótkefével és távolítsd el a gyökereket és a zöld részeket.

2. Lépés

Főzd meg a céklákat egészben, bő, sós vízben. Főzd őket puhára, ami körülbelül 30-40 perc, majd hagyd kihűlni a főzővízben.

3. Lépés

Míg a cékla fő, készítsd el a léhez való összetevőket. Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a cukrot és a babérlevelet.

4. Lépés

Ha a céklák kihűltek, hámozd le a héjukat és vágd félbe vagy szeletekre őket.

5. Lépés

Rakd a céklákat üvegekbe, tetejére öntsd a forró szirupot, majd zárd le az üvegeket.

6. Lépés

Párolóban (vagy nagyobb lábasban, amiben helyet tudsz biztosítani az üvegeknek) 1 órát főzd a lezárt üvegeket.

7. Lépés

Hagyd lehűlni, majd tedd kamrába.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek