HIRDETŐ

Forrás: Shaiith from Canva

Friss Cékla eltevése télire

Ez a céklakonzerv elkészítése egyszerű és hagyományos módszer, ami tökéletes lehetőség, hogy az egész téli szezonban élvezhesse ezt a finom zöldséget. A céklát friss állapotban, vagy beéretlenül, a legjobb eltetni a téli hónapokra, így ez a magas vitamin és ásványi anyagtartalmú zöldség a hideg hónapokban is elérhető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 kg cékla Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
  • 12 kg cukor Hozzáadott
  • 5 ks babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1.Mosd meg alaposan a céklákat egy drótkefével és távolítsd el a gyökereket és a zöld részeket.

2. Lépés

Főzd meg a céklákat egészben, bő, sós vízben. Főzd őket puhára, ami körülbelül 30-40 perc, majd hagyd kihűlni a főzővízben.

3. Lépés

Míg a cékla fő, készítsd el a léhez való összetevőket. Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a cukrot és a babérlevelet.

4. Lépés

Ha a céklák kihűltek, hámozd le a héjukat és vágd félbe vagy szeletekre őket.

5. Lépés

Rakd a céklákat üvegekbe, tetejére öntsd a forró szirupot, majd zárd le az üvegeket.

6. Lépés

Párolóban (vagy nagyobb lábasban, amiben helyet tudsz biztosítani az üvegeknek) 1 órát főzd a lezárt üvegeket.

7. Lépés

Hagyd lehűlni, majd tedd kamrába.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új