HIRDETŐ
Friss petrezselymes krumpli
Egyszerű és gyorsan elkészíthető krumplis étel, amely a petrezselyemnek köszönhetően friss ízt és zamatot kap. Tökéletes köret lehet húsokhoz vagy akár önállóan is megállja a helyét asztalon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg krumpli
- 1 node Petrezselyem
- 3 evőkanál vaj vagy olaj
- só ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.
2. Lépés
A petrezselymet megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
3. Lépés
Egy lábasba vizet teszünk, sózzuk és felforraljuk. A krumplit hozzáadjuk és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
4. Lépés
Leszűrjük a krumplit.
5. Lépés
Egy másik serpenyőben olajat vagy vajat hevítünk és hozzáadjuk a petrezselymet.
6. Lépés
A petrezselymes olajat a krumplihoz öntjük, alaposan összekeverjük.