HIRDETŐ

Friss ropogós Kenyérsütés sütőben otthon

Egy finom, friss és házias igazi kenyeret készíthetsz, amit mindenki imádni fog. Tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára, bármivel tökéletesen párosul. Az egyszerű, házi kenyér íze verhetetlen!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 600 ml meleg víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál száraz élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálban. Adjunk hozzá száraz élesztőt.

2. Lépés

Adjunk hozzá fokozatosan meleg vizet és keverjük össze.

3. Lépés

Dolgozzuk ki az anyagot, amíg össze nem áll. Ezt követően fedjük le letakaróval és hagyjuk 1 órán át pihenni, amíg meg nem duplázódik.

4. Lépés

Miután az anyag megduplázódott, gyúrjuk át újra, majd formáljuk kenyér formájára és helyezzük sütőpapírral borított tepsire.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Szúrjunk bele néhány lyukat a kenyérbe villával, majd tegyük a sütőbe és süsse 30-40 percig, vagy amíg a kenyér közepét egy fakanál vagy a kenyér tetejét közepén elhelyezett hőmérő nem mutat 93 ° C-ot.

6. Lépés

Ha a kenyér elkészült, hagyjuk hűlni, majd szeletelhetjük és szolgálhatjuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új