Friss ropogós Kenyérsütés sütőben otthon
Egy finom, friss és házias igazi kenyeret készíthetsz, amit mindenki imádni fog. Tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára, bármivel tökéletesen párosul. Az egyszerű, házi kenyér íze verhetetlen!
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 600 ml meleg víz
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál száraz élesztő
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálban. Adjunk hozzá száraz élesztőt.
Adjunk hozzá fokozatosan meleg vizet és keverjük össze.
Dolgozzuk ki az anyagot, amíg össze nem áll. Ezt követően fedjük le letakaróval és hagyjuk 1 órán át pihenni, amíg meg nem duplázódik.
Miután az anyag megduplázódott, gyúrjuk át újra, majd formáljuk kenyér formájára és helyezzük sütőpapírral borított tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. Szúrjunk bele néhány lyukat a kenyérbe villával, majd tegyük a sütőbe és süsse 30-40 percig, vagy amíg a kenyér közepét egy fakanál vagy a kenyér tetejét közepén elhelyezett hőmérő nem mutat 93 ° C-ot.
Ha a kenyér elkészült, hagyjuk hűlni, majd szeletelhetjük és szolgálhatjuk fel.