HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss Sárgabab leves sós stanglival

A sárgabab leves egyszerű, de ízletes hagyományos magyar étel, amelyet friss sárgababbal és húsleves alaplével készítenek. Kiválóan illik hozzá friss fehér kenyér vagy sós stangli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sárgabab Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 112 l húsleves alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt feketebors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sárgababot megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, majd gyorsan átkeverjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a sárgababot, majd felöntjük az alaplével és fűszerezzük sóval, borssal. Kb. 30-35 percig főzzük, míg a bab megpuhul.

4. Lépés

Egy kis tányérra teszünk 2 evőkanál lisztet és hozzáadjuk a tejfölt, majd simára keverjük. A keveréket a főzőlevestől vett egy kevés forró lével felengedjük, majd állandó keverés közben a leveshez adjuk, hogy ne legyen csomós.

5. Lépés

Az egészet addig főzzük, még a leves egy kis sóval és borssal utánaízesített.

6. Lépés

A petrezselymet apróra vágjuk és a leves végén megszórjuk vele.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új