HIRDETŐ
Frissítő gyümölcsleves
A gyümölcsleves egy frissítő, nyári desszert, amely könnyen elkészíthető és nagyon finom. A leves alapja általában a citrusfélék, és az ízesítéshez más gyümölcsöket is használunk. A levest hidegen tálaljuk, és a tetejére félbevott gyümölcsöket tehetünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 ml víz
- 1 ks citromél nélkül
- 1 ks narancs leve
- 1 ks őszibarack
- 1 ks körte
- 1 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- 1 ks fahéjrúd
- 1 csillagánizs
HIRDETŐ
Eljárás
29 perc.
1. Lépés
A vizet öntsük egy lábasba, majd adjuk hozzá a citrom levét, és forraljuk fel.
2. Lépés
Add hozzá a cukrot és a fűszereket, majd keverjük addig, amíg az cukor fel nem oldódik.
3. Lépés
Vágjuk fel az őszibarackot, almát és körtét apróra kockákra.
4. Lépés
Az özes gyümölcsöt adjuk hozzá a vízhez, majd forjuk 10 percig.
5. Lépés
Hagyjuk kihűlni a levest a hűtőszekrényben legalább 1 óráig.
6. Lépés
Hidegen tálaljuk a félbevágott gyümölcsökkel a tetején.