HIRDETŐ

Frissítő Őszibarack leves tejszínnel

A nyári, meleg napok tökéletes levezetője lehet ez a frissítő, gyümölcsös leves, amelyet édes őszibarackokból készítünk. Számos módon variálható, és a krémesség kedvelői némi tejszínnel is ízesíthetik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg érett őszibarack Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor (tetszés szerint) Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 250 ml fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • tejszín a tálaláshoz (opcionális) Hozzáadott
  • friss menta a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az őszibarackokat mossuk meg, majd vágjuk negyedekre és távolítsuk el a mag házukat.

2. Lépés

Egy nagy fazékban tegyük bele a barackokat, cukrot, a vanília rudat, a citromlevet, a fehérbort és a vizet.

3. Lépés

Hozzuk lassú forrásba az egészet, majd takarékon főzzük 15 percig.

4. Lépés

Amikor a barackok megpuhultak, távolítsuk el a vanília rudat, és pürésítsük az egész masszát egy botmixer segítségével.

5. Lépés

Tálaljuk a levest egy-egy kanál tejszínnel a tetején és friss mentalevelekkel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új