HIRDETŐ
Frissítő Őszibarack leves tejszínnel
A nyári, meleg napok tökéletes levezetője lehet ez a frissítő, gyümölcsös leves, amelyet édes őszibarackokból készítünk. Számos módon variálható, és a krémesség kedvelői némi tejszínnel is ízesíthetik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg érett őszibarack
- 3 evőkanál cukor (tetszés szerint)
- 1 rúd vanília
- 1 citrom leve
- 250 ml fehérbor
- 200 ml víz
- tejszín a tálaláshoz (opcionális)
- friss menta a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az őszibarackokat mossuk meg, majd vágjuk negyedekre és távolítsuk el a mag házukat.
2. Lépés
Egy nagy fazékban tegyük bele a barackokat, cukrot, a vanília rudat, a citromlevet, a fehérbort és a vizet.
3. Lépés
Hozzuk lassú forrásba az egészet, majd takarékon főzzük 15 percig.
4. Lépés
Amikor a barackok megpuhultak, távolítsuk el a vanília rudat, és pürésítsük az egész masszát egy botmixer segítségével.
5. Lépés
Tálaljuk a levest egy-egy kanál tejszínnel a tetején és friss mentalevelekkel megszórva.