HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügelekvár

Egy finom, házi készítésű fügelekvár, amely a legjobb, ha évzáró ízletes friss fügével készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss füge Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a fügét és vágjuk cikkekre.

2. Lépés

Rakjuk egy nagy lábasba a fügét, a cukrot, a frissen facsart citromlevet és a vaníliarúd kikapart magjait.

3. Lépés

Keverjük össze az összetevőket és tegyük közepes lángra.

4. Lépés

Kezdjük el főzni a lekvárt, közben folyamatosan keverjük, hogy a cukor feloldódjon.

5. Lépés

Amikor a cukor teljesen felolvadt, csökkentsük a hőmérsékletet és hagyjuk a lekvárt további 30-40 percig gyöngyözve főni.

6. Lépés

Amikor a lekvár kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé hűlni.

7. Lépés

Ezután töltsük az üvegekbe, zárjuk le őket és fordítsuk fejjel le a tetőjükre. Hagyjuk így teljesen kihűlni.

8. Lépés

Tároljuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új