HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügelekvár

Egy finom, házi készítésű fügelekvár, amely a legjobb, ha évzáró ízletes friss fügével készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss füge Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a fügét és vágjuk cikkekre.

2. Lépés

Rakjuk egy nagy lábasba a fügét, a cukrot, a frissen facsart citromlevet és a vaníliarúd kikapart magjait.

3. Lépés

Keverjük össze az összetevőket és tegyük közepes lángra.

4. Lépés

Kezdjük el főzni a lekvárt, közben folyamatosan keverjük, hogy a cukor feloldódjon.

5. Lépés

Amikor a cukor teljesen felolvadt, csökkentsük a hőmérsékletet és hagyjuk a lekvárt további 30-40 percig gyöngyözve főni.

6. Lépés

Amikor a lekvár kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé hűlni.

7. Lépés

Ezután töltsük az üvegekbe, zárjuk le őket és fordítsuk fejjel le a tetőjükre. Hagyjuk így teljesen kihűlni.

8. Lépés

Tároljuk hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek