HIRDETŐ
Forrás: canva
Fügelekvár
Egy finom, házi készítésű fügelekvár, amely a legjobb, ha évzáró ízletes friss fügével készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss füge
- 500 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 vanília rúd
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a fügét és vágjuk cikkekre.
2. Lépés
Rakjuk egy nagy lábasba a fügét, a cukrot, a frissen facsart citromlevet és a vaníliarúd kikapart magjait.
3. Lépés
Keverjük össze az összetevőket és tegyük közepes lángra.
4. Lépés
Kezdjük el főzni a lekvárt, közben folyamatosan keverjük, hogy a cukor feloldódjon.
5. Lépés
Amikor a cukor teljesen felolvadt, csökkentsük a hőmérsékletet és hagyjuk a lekvárt további 30-40 percig gyöngyözve főni.
6. Lépés
Amikor a lekvár kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé hűlni.
7. Lépés
Ezután töltsük az üvegekbe, zárjuk le őket és fordítsuk fejjel le a tetőjükre. Hagyjuk így teljesen kihűlni.
8. Lépés
Tároljuk hűvös helyen.