Forrás: freepik
Fügelevél szörp
A fügelevél szörp remek nyári frissítő innivaló, amit bárki elkészíthet otthonának kényelmében. A fügelevél megkülönböztető jegyei, mint a lágy szénás illat és az édes, fügés íz még gazdagabbá tesznek minden italt, amit ezzel a szörppel készítünk. Egyedi, frissítő és hihetetlenül finom!
Hozzávalók
- 10 fügelevél
- 1 l víz
- 1 kg cukor
- 1 citrom leve
- 5 dkg citromsav
Eljárás
A fügeleveleket öblítsük le, majd vágjuk apróra.
A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a fügeleveleket, valamint a frissen facsart citromlevet.
Forraljuk közepes lángra 10 percig.
Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk hűlni.
Miután kihűlt, szűrjük le a folyadékot, és adjuk hozzá a citromsavat.
Kézi mixerrel dolgozzuk össze a szirupot, hogy a cukor és a citromsav teljesen feloldódjon.
Töltsük a szörpöt sterilizált üvegekbe. Tároljuk hűvös, sötét helyen.