HIRDETŐ

Forrás: VankaD from Getty Images

Füstöltsajt-krémleves

A füstöltsajt-krémleves egy hihetetlenül krémes, ízletes, gazdag leves, amelyet olvasztott füstölt sajttal, hagymával, tejszínnel és fűszerekkel készítenek. A füstös íz a sajtból származik, ami a levesnek egyedülálló karaktert ad, ráadásul rendkívül tápláló és laktató. Kiváló előétel vagy könnyű vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 Gram füstölt sajt Hozzáadott
  • 1 l csirke leves Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 teaskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teaskanál Hozzáadott
  • 12 teaskanál őrölt bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymákat apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot, fokhagymát és 2-3 percig pirítjuk.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a levest, hozzáadjuk a darabolt füstölt sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt teljesen fel nem olvad.

4. Lépés

Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk és pár percig még főzzük.

5. Lépés

A levest robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, majd tálaljuk.

6. Lépés

Díszítse a levest petrezselyemmel.

7. Lépés

A leves hússal vagy anélkül is tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új