Forrás: VankaD from Getty Images
Füstöltsajt-krémleves
A füstöltsajt-krémleves egy hihetetlenül krémes, ízletes, gazdag leves, amelyet olvasztott füstölt sajttal, hagymával, tejszínnel és fűszerekkel készítenek. A füstös íz a sajtból származik, ami a levesnek egyedülálló karaktert ad, ráadásul rendkívül tápláló és laktató. Kiváló előétel vagy könnyű vacsora.
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 Gram füstölt sajt
- 1 l csirke leves
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- 2 teaskanál Paprika
- 1 teaskanál só
- 1⁄2 teaskanál őrölt bors
- Petrezselyem
Eljárás
A hagymákat apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot, fokhagymát és 2-3 percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a levest, hozzáadjuk a darabolt füstölt sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt teljesen fel nem olvad.
Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk és pár percig még főzzük.
A levest robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, majd tálaljuk.
Díszítse a levest petrezselyemmel.
A leves hússal vagy anélkül is tálalható.