HIRDETŐ

Forrás: facebook

Gazdag Borsós tokány csirkemellből

A Borsós tokány csirkemellből kedvelt magyar étel, mely a marhapörkölt testvére. Többfajta hús, gyakran csirke, darabokra vágva és egyszerűen ízesítve. Édes, fűszeres, borsós szószban is elkészíthető, amit finom, gazdag tejföl tesz teltté. Egy tökéletes hétvégén ebéd, amely a kenyér mellé vagy nokedlivel párosítva az egész család számára élvezetes lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagy Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 3 paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • borsó Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 1 Csomag zöldborsó (friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Dinszteljük, amíg az hagyma meg nem szárad és üveges lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, sót, és a köménymagot. Keverjük össze, és hagyjuk 1 percig főni, hogy az ízek összeolvadjanak.

3. Lépés

Vágjuk a csirkemellet 2 cm széles csíkokra, és adjuk hozzá az ízesített hagymához. Főzzük, amíg a csirke nem lesz színe.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Főzzük tovább 10 percig.

5. Lépés

Adja hozzá a zöldborsót, és főzzük további 10 percig, vagy amíg a borso meg nem puhul.

6. Lépés

Végül keverjük hozzá a tejfölt, és főzzük még 1-2 percig, amíg a szósz meg nem sűrűsödik.

7. Lépés

Tálaljuk rizzsel, nokedlivel vagy kenyérrel és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új