Forrás: facebook
Gazdag Borsós tokány csirkemellből
A Borsós tokány csirkemellből kedvelt magyar étel, mely a marhapörkölt testvére. Többfajta hús, gyakran csirke, darabokra vágva és egyszerűen ízesítve. Édes, fűszeres, borsós szószban is elkészíthető, amit finom, gazdag tejföl tesz teltté. Egy tökéletes hétvégén ebéd, amely a kenyér mellé vagy nokedlivel párosítva az egész család számára élvezetes lesz.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- 2 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagy
- 1 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 2 dl tejföl
- borsó
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál köménymag
- 1 Csomag zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
Eljárás
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Dinszteljük, amíg az hagyma meg nem szárad és üveges lesz.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, sót, és a köménymagot. Keverjük össze, és hagyjuk 1 percig főni, hogy az ízek összeolvadjanak.
Vágjuk a csirkemellet 2 cm széles csíkokra, és adjuk hozzá az ízesített hagymához. Főzzük, amíg a csirke nem lesz színe.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Főzzük tovább 10 percig.
Adja hozzá a zöldborsót, és főzzük további 10 percig, vagy amíg a borso meg nem puhul.
Végül keverjük hozzá a tejfölt, és főzzük még 1-2 percig, amíg a szósz meg nem sűrűsödik.
Tálaljuk rizzsel, nokedlivel vagy kenyérrel és élvezzük!