HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Gazdag, elkényeztető csokoládé ünnepi torta

Ez az ünnepi torta gazdag étcsokoládé gombokból áll, amelyek egy nedves, dekadens csokoládétortába burkolóznak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tortához:

  • 3 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 csészék Kristálycukor Hozzáadott
  • 2 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 112 kanalak szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 csésze Teljes tej Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 csésze forró víz Hozzáadott
  • 1 csésze cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 1 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott

A cukormázhoz:

  • 112 csészék Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 2 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 csésze Jó minőségű étcsokoládé, megolvasztva és kissé kihűtve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, majd kizsírozunk és lisztezünk két 9 hüvelykes kerek tortaformát.

2. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, a tejet és a vaníliakivonatot, majd ezt a keveréket fokozatosan adjuk a száraz hozzávalókhoz, miközben még mindig verjük.

3. Lépés

Egy kis lábosban olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a kakaóport, majd fokozatosan adjuk hozzá a tésztához a forró vízzel együtt. Lényeges, hogy ezeket a meleg hozzávalókat lassan adjuk hozzá, hogy a tojások ne főjenek meg.

4. Lépés

Ossza el a süteménytésztát egyenletesen az előkészített formák között, és süsse 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ha kész, hagyjuk a süteményeket teljesen kihűlni a formákban, mielőtt kivesszük őket.

5. Lépés

Amíg a sütemények hűlnek, készítse el a cukormázat. A megpuhított vajat krémesre verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliakivonatot. Végül lassan öntsük bele az olvasztott csokoládét, és addig verjük, amíg jól összeáll.

6. Lépés

Miután a sütemények kihűltek, kenje meg az egyik réteget bőséges mennyiségű cukormázzal. Tegyük rá a második tortaréteget, és kenjük meg a tetejét és az oldalát mázzal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új