HIRDETŐ

Gazdag és Édes Krémes tejberizs

A Krémes tejberizs egy nagyon népszerű ünnepi étel Magyarországon. A rizses alap egyszerű, gazdag és édes, a krémes tejkel együtt pedig egy valódi ínyencség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 tasak vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom héja Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • 300 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is öblítsük le a rizst hideg vízben, majd tegyük fel főzni a tejben közepes lángon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és egy csipet sót. Főzzük tovább, amíg a rizs megpuhul.

3. Lépés

Miután a rizs megpuhult és a tej felissza, adjunk hozzá vajat, és hagyjuk hűlni.

4. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá, míg a sárgáját keverjük össze a tejszínnel.

5. Lépés

A hűlt rizshez adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejszínt, majd keverjük össze.

6. Lépés

Végül óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét, hogy minél levegősebb legyen a tejberizs.

7. Lépés

Töltsük poharakba vagy desszerttányérokon tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új