Gazdag és Édes Krémes tejberizs
A Krémes tejberizs egy nagyon népszerű ünnepi étel Magyarországon. A rizses alap egyszerű, gazdag és édes, a krémes tejkel együtt pedig egy valódi ínyencség.
Hozzávalók
- 250 g Rizs
- 1 l tej
- 250 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 50 g vaj
- 5 tojás
- 300 ml tejszín
Eljárás
Először is öblítsük le a rizst hideg vízben, majd tegyük fel főzni a tejben közepes lángon.
Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és egy csipet sót. Főzzük tovább, amíg a rizs megpuhul.
Miután a rizs megpuhult és a tej felissza, adjunk hozzá vajat, és hagyjuk hűlni.
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá, míg a sárgáját keverjük össze a tejszínnel.
A hűlt rizshez adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejszínt, majd keverjük össze.
Végül óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét, hogy minél levegősebb legyen a tejberizs.
Töltsük poharakba vagy desszerttányérokon tálaljuk.