HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Gazdag ízvilágú Betyárgombóc

A betyárgombóc hagyományos magyar fogás, a maga egyszerűségében is nagyon gazdag ízvilággal rendelkezik, és magas fehérjetartalma miatt jól laktat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma az alapléhez Hozzáadott
  • 112 dl sör Hozzáadott
  • 1 evőkanál étkezési olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A darált húst keverjük össze a finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk. Tippem szerint a legjobb, ha a hagymát és a fokhagymát egy reszelőn lereszelve keverjük a húshoz, így egyenletesen eloszlik benne.

2. Lépés

Az így kapott masszából formázzunk nedves kézzel kis gombócokat. Könnyebben formázható lesz a hús, ha kb. fél órára a hűtőbe tesszük.

3. Lépés

A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk nagy kockákra. A gombócokat, majd a burgonyát is tesszük bele a forró zsiradékba. A húsgombócokat addig sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek, a burgonyát fedő alatt pároljuk.

4. Lépés

A másik vöröshagymát vágjuk apróra és a zsíron üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a pirospaprikát és a majoránnát. Ahogy a hagyma elkezd pirulni, öntsük hozzá a sört. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd ezt az alapot öntsük a hús és a burgonya tetejére.

5. Lépés

Fedjük le az edényt és közepes lángon készítsük el a betyárgombócot. Először az alján süssük, majd óvatosan forgassuk át a gombócokat, hogy minden oldalukon szép aranybarna legyen, de vigyázzunk, hogy meg ne törjük őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új