HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gazdag, tápláló Sütőtökkrémleves a hideg napokra

A sütőtökkrémleves egy gazdag, krémes leves, ami igazi tápláló étel a hideg, őszi napokon. A sütőtök csodálatosan édes íze, a fűszerek pedig karaktert adnak a levesnek. Ez az egyszerű, mégis ízletes leves a magyar konyha kiemelkedő fogása.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű sütőtök Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma, aprítva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 l zöldségalaplé Hozzáadott
  • 150 ml Tejszín Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerkömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőtököt mossuk meg, vágjuk ketté, magozzuk ki és sütőtököt sütjük a sütőben 200 fokon kb. 30 percig, vagy amíg a belseje lágy nem lesz.

2. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Dinszteljük őket, amíg aranybarnává nem válnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sütőtököt, zöldségalaplevet, tejszínt, sót, borsot, fűszereket, és főzzük kb. 20-25 percig.

4. Lépés

Használjuk a botmixert, hogy krémes állagú levest kapjunk. Ha szükséges, további zöldségalaplével hígíthatjuk.

5. Lépés

Tányérra szedve ízlés szerint díszíthetünk tejszínnel és friss fűszernövényekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új