HIRDETŐ

Forrás: ifiStudio for Adobe Stock

Gépi kekszek

A mézeskalács kekszek minden évben a karácsonyi szezon részét képezik számunkra. Frissen a sütőből, még melegen, igazi csemege. Darálóban formázva kapják meg azt a jellegzetes mintát, amely olyan különlegessé teszi őket. Az alábbi útmutatóval még soha nem volt ilyen egyszerű házi készítésű kekszet varázsolni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
60
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 sárgája Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A darálóból sütéshez tegye a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, és keverje össze, amíg krémes keveréket nem kap. Tapasztalatom szerint a langyos vaj könnyebben és egyenletesebben összeáll a cukorral.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük össze újra alaposan az egészet. Ettől a tészta szép sima lesz, és bársonyos állagot kap.

3. Lépés

A lisztet és a sütőport keverjük össze egy külön tálban, majd fokozatosan adjuk a vaj-cukor-tojás keverékhez, és keverjük bele. Észre fogja venni, hogy a tészta most már szilárdabb lesz. De ne aggódj, ez így van rendjén.

4. Lépés

A tésztát szakaszosan passzírozzuk át a húsdarálón. Azt tapasztaltam, hogy a daráló tartozékát előzetesen jól beporozzuk liszttel, ami nekem bevált. Így sokkal könnyebb átforgatni.

5. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

6. Lépés

Helyezze a kekszet egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a sütőben kb. 10 percig süsse.

7. Lépés

Vegye ki a süteményt a sütőből, amikor aranybarna, és hagyja kihűlni.

8. Lépés

Az ünnepi időszakban szívesen készítem ezt a receptet. Az egész család segíthet, és az eredmény egyszerűen finom. Néha porcukorral is megszórom a mézeskalácsot kedvemre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új