HIRDETŐ
Gesztenyés cheesecake
Kiváló cheesecake, ami a sajtkrém és a gesztenye ízének ötvözete. Ez a recept ideális minden ünnepléshez és partyhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Szöveg
- 200 g kekszek
- 100 g Olvasztott vaj
Tartalom
- 500 g lágy sajt
- 200 g cukor
- 3 db Nagy tojások
- 200 g gesztenyepüré
- 2 db vaníliás cukor
Mártás
- 100 g főzőcsokoládé
- 50 g vaj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Először készítse el a tésztát. Zúzza össze a süteményeket, és keverje össze olvasztott vajjal. Terítse a keveréket a forma aljára, és süssön 10 percig 180 °C-on.
2. Lépés
Közben készítse el a tölteléket. Keverje össze a puha sajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután fokozatosan adjon hozzá tojásokat. Végül adjon hozzá gesztenyepürét.
3. Lépés
Kenje el a tölteléket a sült testre, majd süssön újabb 60 percig 160 °C-on. Hagyja a sajttortát lehűlni.
4. Lépés
Végül készítse elő a mázat. Olvassa fel a csokoládét vajjal és kenje a mázat a kihűlt sajttortára. Tálalás előtt hagyja a sajttortát legalább 2 órán át a hűtőben.