Forrás: freepik
Gitár torta
Egy személyre szabott tortarecept a gitár szerelmeseinek. Sajátítsa el, hogyan készíthet remekművet ebből a csodálatos csokoládé tortából, amely nem csak ízletes, de látványos is.
Hozzávalók
- 500 g étcsokoládé
- 250 g vaj
- 2 Csésze porcukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- Fondant a gitár több részének elkészítéséhez
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 175 Celsiusra. Kenjük ki a formát és béleljük ki sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport, ezt sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a tojásokat, tejet, olajat és a vaníliát, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a forró vizet és keverjük a tésztát simává.
Öntsük a tésztát a formába és süssük körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a tű tiszta nem marad a torta közepéből kivéve.
Hagyjuk kihűlni a tortát a formában 10 percig, majd helyezzük rácsra teljes hűtéshez.
A krém elkészítéséhez olvasszuk fel a csokoládét, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát, majd jól keverjük össze. Adjuk hozzá az olvasztott és már kihűlt csokoládét.
Vágjuk a tortát rétegekre. Kenjük be a csokikrémmel a tortalapokat, majd hagyjuk a hűtőben pár órát pihenni.
A fondantból formázzuk meg a gitár alakját a torta tetejére, majd helyezzük rá a már korábban bevont tortára.
Az elkészült tortát tálaljuk és élvezzük a látványt és az ízeket!