HIRDETŐ

Forrás: FB: Plnė bruško samých dobrôt

Gluténmentes fonott kalács

A gluténmentes kalács ugyanolyan finom, ha nem még finomabb, mint a hagyományos változat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Eszközök

  • 350 g élesztős gluténmentes lisztkeverék Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 70 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 1 darab sárgája Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Eszközök

  • rizsliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a 100 ml meleg tejet 2 evőkanál cukorral és az élesztővel a kovászhoz. Hagyjuk egy kicsit dolgozni.

2. Lépés

A maradék cukrot elkeverjük a maradék tejben.

3. Lépés

A tálba lisztet adunk hozzá élesztőt, tojássárgáját, tojást és édesített langyos tejet.

4. Lépés

Keverjük össze a tésztát. Keverés közben adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat és keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát és hagyjuk körülbelül 45 percig kelni.

5. Lépés

Ezután megszórjuk a deszkát, és az adagot 5 részre osztjuk, amelyeket egyenlő fonatokra sodrunk és fonott kalácsba fonjuk.

6. Lépés

A fonott karácsonyi kalácsot letakarjuk és a tepsin hagyjuk még egy kicsit kelni.

7. Lépés

A sütés előtt kenjük le felvert tojással egy kis tejjel, és süssük 15 percig 180 °C-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 °C-ra, takarjuk le az adventi kalácsot alufóliával és süssük további 20-30 percig.

8. Lépés

A frissen sült, forró karácsonyi kalácsot megkenjük olvasztott vajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új