HIRDETŐ

Forrás: FB: Plnė bruško samých dobrôt

Gluténmentes fonott kalács

A gluténmentes kalács ugyanolyan finom, ha nem még finomabb, mint a hagyományos változat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Eszközök

  • 350 g élesztős gluténmentes lisztkeverék Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 70 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 1 darab sárgája Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Eszközök

  • rizsliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a 100 ml meleg tejet 2 evőkanál cukorral és az élesztővel a kovászhoz. Hagyjuk egy kicsit dolgozni.

2. Lépés

A maradék cukrot elkeverjük a maradék tejben.

3. Lépés

A tálba lisztet adunk hozzá élesztőt, tojássárgáját, tojást és édesített langyos tejet.

4. Lépés

Keverjük össze a tésztát. Keverés közben adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat és keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát és hagyjuk körülbelül 45 percig kelni.

5. Lépés

Ezután megszórjuk a deszkát, és az adagot 5 részre osztjuk, amelyeket egyenlő fonatokra sodrunk és fonott kalácsba fonjuk.

6. Lépés

A fonott karácsonyi kalácsot letakarjuk és a tepsin hagyjuk még egy kicsit kelni.

7. Lépés

A sütés előtt kenjük le felvert tojással egy kis tejjel, és süssük 15 percig 180 °C-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 °C-ra, takarjuk le az adventi kalácsot alufóliával és süssük további 20-30 percig.

8. Lépés

A frissen sült, forró karácsonyi kalácsot megkenjük olvasztott vajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek