Forrás: facebook
Gluténmentes lángos egyszerűen
A lángost bizonyára mindenki ismeri és szereti, de mi van, ha valaki glutén intoleranciával, azaz cöliákiával küzd? A gluténmentes lángos mostantól bátran fogyasztható, hiszen ebben a receptben nincs semmilyen gluténtartalmú összetevő. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Hozzávalók
- 250 g gluténmentes liszt
- 1⁄2 l tej
- 2 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- napraforgó olaj a sütéshez
- ízlés szerint fokhagyma, sajt tejföl a tetejére
Eljárás
Egy tálba beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. 10-15 percig hagyjuk állni.
A gluténmentes lisztet átszitáljuk, és ha az élesztő elégé habos közepes lábasba öntjük a liszthez, majd hozzáadjuk a sót.
A lángost összekeverjük, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percet kelesztjük.
Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepes hőfokon, mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc mindkét oldalon).
Papírtörlőn lecsepegtetjük, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk.