HIRDETŐ

Forrás: facebook

Gluténmentes lángos egyszerűen

A lángost bizonyára mindenki ismeri és szereti, de mi van, ha valaki glutén intoleranciával, azaz cöliákiával küzd? A gluténmentes lángos mostantól bátran fogyasztható, hiszen ebben a receptben nincs semmilyen gluténtartalmú összetevő. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 2 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • napraforgó olaj a sütéshez Hozzáadott
  • ízlés szerint fokhagyma, sajt tejföl a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Egy tálba beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. 10-15 percig hagyjuk állni.

2. Lépés

A gluténmentes lisztet átszitáljuk, és ha az élesztő elégé habos közepes lábasba öntjük a liszthez, majd hozzáadjuk a sót.

3. Lépés

A lángost összekeverjük, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.

4. Lépés

Letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percet kelesztjük.

5. Lépés

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepes hőfokon, mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc mindkét oldalon).

6. Lépés

Papírtörlőn lecsepegtetjük, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új