HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gluténmentes linzer tészta

Egy klasszikus linzer tészta gluténmentes változata. Morzsálós, könnyű, tökéletes pite alapokhoz, tortaformákhoz vagy quiche-hez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 220 gms Gluténmentes sima liszt Hozzáadott
  • 100 gms Nem sózott vaj, kockázva és hűtve Hozzáadott
  • 1 evőkanál búzadara cukor Hozzáadott
  • 1 csipetnyi Hozzáadott
  • 3 EL hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Adja hozzá a kockázott vajat a tálhoz, és dörzsölje bele a lisztbe az ujjbegyeivel, amíg morzsaszerűvé nem válik.

3. Lépés

Fokozatosan adagolja hozzá a vizet, kanalanként, és keverje össze, amíg a tészta összeáll egy gombóccá. Ügyeljen arra, hogy ne dolgozza túl a tésztát.

4. Lépés

Csomagolja be a tésztát fóliába, és hagyja hűlni a hűtőben legalább 30 percig, mielőtt használná.

5. Lépés

Amikor használatra kész, könnyedén szórjon lisztet a munkafelületre. Nyújtsa ki a tésztát, hogy illeszkedjen a pite tányérjához vagy a tarte formához.

6. Lépés

Helyezze a kinyújtott tésztát a tányérra vagy a formára, anélkül, hogy nyújtaná azt. Vágja le a felesleges tésztát.

7. Lépés

Hűtsük a hűtőben további 30 percig sütés előtt. Ez segít megelőzni, hogy a tészta összezsugorodjon a sütés során.

8. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200°C/180°C légkeveréses/gáz 6-os fokozatra. Szurkálja meg egy villával a tészta alját. Bélelje ki a tészta héját sütőpapírral és töltse meg kerámia sütőbabokkal vagy száraz hüvelyesekkel.

9. Lépés

15 percig vakon sütjük. Ezután óvatosan vegyük ki a papírt és a babot, majd tegyük vissza a tésztát a sütőbe további 5-10 percre, vagy amíg az alapja enyhén aranyszínű nem lesz.

10. Lépés

Hagyja, hogy a tésztatok kissé lehűljön, mielőtt hozzáadja a tölteléket, majd küldje vissza a sütőbe a recept szerinti töltelék instrukciói szerint sütendő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új