HIRDETŐ

Forrás: Tanai from Getty Images

Gluténmentes mákos torta almával

Minden hétvégén készítek valami édeset a családomnak, és ez a gluténmentes almás mákos torta nagy sikert aratott. Tökéletes megoldás azoknak, akik gluténérzékenyek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 bögrék őrölt mák Hozzáadott
  • 1 bögre Félig durva rizsliszt Hozzáadott
  • 1 bögre Búzadara kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 12 bögre Finomítatlan cukor Hozzáadott
  • 1 bögre olaj Hozzáadott
  • 1 bögre tej Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 4 darab alma Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót - mákot, rizs- és kukoricalisztet, sütőport, sót és cukrot.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, az olajat és a tojást.

3. Lépés

Hámozza meg, magozza ki és szeletelje vékonyan az almát. Ideális, ha savanykásabb almát használunk, ami kellő frissességet kölcsönöz a süteménynek. Keverjük össze őket fahéjjal.

4. Lépés

Keverjük össze az almát a tésztával, és öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Lépés

A gluténmentes mákos almás süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új