HIRDETŐ
Forrás: Tanai from Getty Images
Gluténmentes mákos torta almával
Minden hétvégén készítek valami édeset a családomnak, és ez a gluténmentes almás mákos torta nagy sikert aratott. Tökéletes megoldás azoknak, akik gluténérzékenyek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 3 bögrék őrölt mák
- 1 bögre Félig durva rizsliszt
- 1 bögre Búzadara kukoricaliszt
- 1 kanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1⁄2 bögre Finomítatlan cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 1 darab tojás
- 4 darab alma
- Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Először készítsük el a tésztát. Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót - mákot, rizs- és kukoricalisztet, sütőport, sót és cukrot.
2. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, az olajat és a tojást.
3. Lépés
Hámozza meg, magozza ki és szeletelje vékonyan az almát. Ideális, ha savanykásabb almát használunk, ami kellő frissességet kölcsönöz a süteménynek. Keverjük össze őket fahéjjal.
4. Lépés
Keverjük össze az almát a tésztával, és öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Lépés
A gluténmentes mákos almás süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.