HIRDETŐ

Forrás: NoirChocolate from Getty Images

Gluténmentes mákos torta

Egy finom gluténmentes mákos mascarponés mákos torta receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 320 g Mákos máz Hozzáadott
  • 120 g édes sűrített tej Hozzáadott
  • 6 darab Tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 220 g Mandulaliszt Hozzáadott
  • 80 g Vaj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 TK sütőpor Hozzáadott

Töltelék:

  • 1500 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g Finom túró Hozzáadott
  • 25 g nádcukor Hozzáadott
  • 12 darab citromlé Hozzáadott
  • Lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét szobahőmérsékletűre hűtjük, majd egy csipet sóval kemény habbá verjük.

2. Lépés

Tegye a vajat, a porcukrot, a sűrített tejet és a mákot egy tálba, és keverje simára. Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen.

3. Lépés

A mandulalisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk a mákos keverékhez.

4. Lépés

Végül óvatosan forgassa bele a tojásfehérjét a mákos keverékbe.

5. Lépés

Helyezze a tésztát a tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szilárd és aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Sütés után hagyjuk kihűlni a süteményt, és vágjuk félbe.

7. Lépés

A lekváros és mascarponés tölteléket kenjük a kagylóhéjakra.

8. Lépés

Egy tálban keverjük össze a mascarponét a túróval, a cukorral és a citromlével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új