Forrás: NoirChocolate from Getty Images
Gluténmentes mákos torta
Egy finom gluténmentes mákos mascarponés mákos torta receptje.
Hozzávalók
Tészta:
- 320 g Mákos máz
- 120 g édes sűrített tej
- 6 darab Tojásfehérje
- 250 g porcukor
- 220 g Mandulaliszt
- 80 g Vaj
- csipetnyi só
- 1 TK sütőpor
Töltelék:
- 1500 g mascarpone
- 100 g Finom túró
- 25 g nádcukor
- 1⁄2 darab citromlé
- Lekvár
Eljárás
A tojásfehérjét szobahőmérsékletűre hűtjük, majd egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Tegye a vajat, a porcukrot, a sűrített tejet és a mákot egy tálba, és keverje simára. Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen.
A mandulalisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk a mákos keverékhez.
Végül óvatosan forgassa bele a tojásfehérjét a mákos keverékbe.
Helyezze a tésztát a tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szilárd és aranybarna nem lesz.
Sütés után hagyjuk kihűlni a süteményt, és vágjuk félbe.
A lekváros és mascarponés tölteléket kenjük a kagylóhéjakra.
Egy tálban keverjük össze a mascarponét a túróval, a cukorral és a citromlével.